Зеленський запропонував "захистити Європу"

Про це йдеться в повідомленні La Libre, передає "ДС".

"Потужностей з прокачування газу через Україну достатньо, щоб не тільки нормалізувати ситуацію, а й захистити Європу від тарифного шоку в найближчі роки", — сказав Зеленський.

Глава держави додав, що Україна пропонує вигідні умови зберігання газу у своїх підземних сховищах і знижку на транзит.

Президент Володимир Зеленський розповів, що Україна запропонувала Росії 50% знижку на транзит газу в Європу через українську ГТС. На його думку, збільшення поставок газу дозволить полегшити енергетичну кризу в регіоні.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Зеленський у коментарі виданню зазначив, що знижка поширюватиметься на обсяги природного газу, які перевищують законтрактовані 40 млрд кубометрів в день, що Україна вже транспортує в Європу з Росії.

«Україна пропонує цю додаткову потужність всім потенційним транзитним країнам. Ми хотіли б бачити серед замовників європейські компанії, але і у «Газпрому» є додаткові потужності. А з урахуванням знижки в порівнянні з нинішнім транзитним тарифом, можу припустити, що ця знижка складе 50%», — сказав президент.

Нагадаємо, Україна пропонує Європі додатковий транзит 55 млрд кубометрів газу
РНБО: Україна пропонує Європі додатковий транзит 55 млрд кубів газуРНБО: Україна пропонує Європі додатковий транзит 55 млрд кубів газу
за «спеціальними умовами».

  • У середині вересня ціна на газ у Європі зросла до $850 за тисячу кубометрів. Згодом вона сягнула майже $2000. Причина такої високої ціни — низькі запаси газу в підземних сховищах Європи.
  • Уряди низки країн Європейського Союзу вимагають розслідувати ситуацію
  • Ціна на газ Європі перевищила $1 600. Члени Євросоюзу вимагають розслідувати ситуаціюЦіна на газ Європі перевищила $1 600. Члени Євросоюзу вимагають розслідувати ситуацію. В Адміністрації президента США Джо Байдена прогнозують, що Європі цієї зими не вистачить газу.
  • Президент РФ Володимир Путін звинуватив Єврокомісію в різкому зростанні ціни на газ.
  • Також у Кремлі заявили, що для нарощення транзиту через Україну Європа має збільшити закупівлю газу.


Як писала "ДС", за словами директора ОГТС України Сергія Макогона Українська газотранспортна система готова нарощувати обсяги транзиту газу з Росії до Європи. Аж до того, щоб перекрити потужності нового газопроводу "Північний потік-2".

А ось Путін придумав новий аргумент проти транзиту газу через Україну.

Добавлено: 23-10-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх