МВС посилює кордон з Білоруссю

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що МВС посилить охорону державного кордону з Білоруссю через загрозу напливу нелегальних мігрантів.

"Зараз готуємося до сценаріїв як на польсько-білоруському кордоні. Вже визначені найбільш вразливі ділянки на кордоні з Білоруссю, через які нелегали можуть потрапити до України", - зазначив Монастирський на брифінгу після засідання Ради нацбезпеки та оборони.


Він підкреслив, що на кордоні вдвічі збільшать кількість співробітників Державної прикордонної служби та сили Національної гвардії, Національної поліції, а також функціонуватимуть мобільні групи вздовж державного кордону для виявлення незаконного перетину мігрантів.



Мігранти, які прямують в Польщу з Білорусі, намагаються прорватися на територію країни, хоча їх не пускають. Очільник Міноборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що у зв'язку з цим там було збільшено чисельність військових.

Декілька днів тому Блащак заявив про стан бойової готовності на кордоні з Білоруссю. Заступник міністра закордонних справ Пьотр Вавжик звинуватив владу у Мінську в тому, що вона домагається ескалації конфлікту, яка призведе як мінімум до загибелі однієї зі сторін.



Міграційна криза: чи готові українські прикордонники до можливої навали нелегалів з Білорусі





За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 11-11-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх