Лукашенко знову доручив повністю закрити кордон

Лукашенко: Закрийте кожен метр кордону

Олександр Лукашенко знову доручив посилити охорону кордону Білорусі. Про це він заявив у четвер, 5 серпня, на нараді з питань ситуації на кордоні.

"Із сьогоднішнього дня жодна нога на територію Білорусі із суміжної сторони, чи то з півдня, чи із заходу, ступити не повинна", - заявив Лукашенко.

За його словами, це потрібно для того, щоб суміжні країни не змогли реалізовувати тактику витурення нелегальних мігрантів через офіційні пропускні пункти.

"Закрийте кожен метр кордону. Ми не дарма вкладали колосальні кошти в прикордонні війська, в наші взагалі силові структури", - сказав він.

Також Лукашенко назвав нацистами владу суміжних країн, яка не допускає мігрантів і повертає в Білорусь "напівживих людей"

Як відомо, днями Литва стала повертати нелегальних мігрантів назад в Білорусь. Так, за минулу добу литовські прикордонники завернули на білоруському кордоні 321 мігранта, повідомляє LRT. Ще 19 осіб, які все ж нелегально перетнули кордон, затримали. З півночі 5 серпня завернули ще 44 осіб.

"Нам потрібно якось керувати ситуацією - ми не можемо просто реєструвати цих людей і згодом зіткнутися з великими проблемами з їхнім поселенням і напругою навколо цього. Тим більше, що це гібридна атака проти нашої країни з різними мотивами", - зазначила міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

У ЦПК Білорусі вважають, що таким чином Литва "продовжує примушувати мігрантів порушувати білоруський кордон".

Нагадаємо, 2 липня Лукашенко оголосив, що прикордонні війська республіки повністю перекрили держкордон з Україною через те, що нібито "величезна кількість зброї надходить з України в Білорусь". Як з'ясувалося, повністю кордон не перекривався.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 6-08-2021, 10:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх