«Історія України розділилася на два етапи – до виступу Бурби та після», – Гордон

Про це йшлося в етері ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі «Україна».

Як сповіщалося, 17 листопада міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat опублікувала текстову версію свого розслідування щодо зриву української спецоперації з затримання «вагнерівців». #Букви публікували ключові тези з розслідування Bellingcat.

Під час дискусії, український журналіст Дмитро Гордон емоційно дав характеристику зриву спецоперації.

«День, який розділить історію України на дві частини — до та після настав. Це час відбувається прямо зараз та на наших очах. Ми всі є свідками того, що історія сучасної та незалежної України розділилася на два етапи — до сьогоднішньої передачі та після. До виступу Василя Бурби та після», — сказав він.




Нагадаємо, президент Володимир Зеленський та очільник Офісу президента Андрій Єрмак відмовилися прийти на «Свободу слова», де обговорюватимуть справу «вагнерівців». В ОПУ заявили, що президенти більше не ходять на «телевізійний килим до олігарха».

Напередодні етеру, який розпочався о 21:00, стало відомо, що президент та голова ОПУ не братимуть участь в шоу.



Офіс президента розповсюдив коментар радника голови ОПУ Михайла Подоляка, у якому він прокоментував відмову.

“Виклик на телевізійний килим до олігарха – це, звісно, дуже гучно. Але смішно. Президент, керівник Офісу Президента та будь-яка інша посадова особа за вказівкою олігарха бігати ефірами не будуть. Ці часи вже закінчилися”, — заявив Подоляк.


Він також розкритикував проєкт та формулювання, яке було використане для сповіщення про запрошення вищого керівництва держави, і звинуватив у систематичному влаштуванні “керованих судилищ”.

“Було, до речі, цікаво побачити від медійного майданчика, який узяв на себе фантастичну роль олігархічного пропагандиста, фразу “з метою об’єктивного висвітлення важливої для країни теми запрошуємо”… Точно розумієте весь сенс цих простих слів? Точно не хочете влаштувати чергове кероване судилище на своєму майданчику? Точно розумієте, що таке дискусія? Хоча все це риторичне… Олігархічне телебачення – це ж лише про монопольне знущання зі слова. Тому ще раз – просто “ні”, — додав Подоляк.








За матеріалами: #Букви
Добавлено: 20-11-2021, 19:43
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх