Коментар про справу “вагнерівців”: у Зеленського дуже перелякані (ВІДЕО)

Керівництво Офісу президента України побоюється своєї відповідальності за зрив спецоперації з затримання учасників ПВК “Вагнер”, яка проводилась спільно з спецслужбами країн НАТО, зокрема США і Туреччини.

Бутусов про контакти Офісу президента з MI-6

Так в ефірі “Прямого” журналіст Юрій Бутусов прокоментував  інформацію ЗМІ про прохання заступника голови ОПУ Романа Машовця та очільника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова до представника служби розвідки Великої Британії Лі Лоуренса завадити виходу розслідування Bellingcat про зрив операції по захопленню “вагнерівців”.

– Ця інформація про нібито розмову керівника військової розвідки і заступника керівника Офісу президента із паном Лоуренсом, заступником директора МІ-6, може означати тоді, що українська розвідка і керівники держави живуть чисто в російському наративі? Адже це російський наратив каже про те, що Bellingcat є проєктом західних спецслужб. Чи таке взагалі можливо, що така абсолютно абсурдна розмова могла мати місце?

“Насправді у нас просто Офіс президента демонструє кілька комунікаційних стратегій. Вони з різними людьми спілкуються по-різному і вважають, що це така цікава багатовекторність в їхньому виконанні. Вони намагаються говорити різним людям різні речі про одні і ті самі явища, тобто, заплутуючи, на мій погляд, самих себе”, – заявив Бутусов.

За його словами в ОПУ вже фактично визнали свою провину у спецоперації із затримання вагнерівців і тепер просто намагаються стерти сліди за собою.

“Тобто вони з Bellingcat підтримують стосунки, і сам особисто голова Офісу президента Андрій Єрмак телефонував Хрісто Грозєву, розслідувачу, і запрошував його та намагався отримати інформацію, і спілкувався. Тобто він хоче встановити контакт, щоб пом’якшити відбиток цієї історії в розслідуванні Bellingcat. Тобто там вони все визнають”, – підкреслив журналіст.

– А чому Андрій Єрмак так заповзято намагається завадити виходу цієї стрічки? Йому є чого боятися? Якщо він не чинив ніякого злочину, навіщо людині зривати це?

“Звичайно, що це очевидний зрив цієї спецоперації, це очевидний злочин. Це дуже простий і зрозумілий склад злочину, який достатньо легко доводиться. І звичайно, що Єрмак розуміє свою відповідальність і відповідальність свого офісу за те, що було зроблено тоді, 24 липня в кабінеті президента Зеленського, коли фактично там і була зірвана спецоперація”, – заявив Юрій Бутусов.

“Спецоперація – підкреслюю – не просто української спецслужби, де Офіс президента міг би сказати: ви знаєте, ми вважаємо, що це недоречно було, це недостатньо професійно було. Ця операція була запланована як спільна зі спецслужбами країн НАТО, зокрема США та Туреччини”, – підкреслив Бутусов.

Він наголосив, що Офіс президента свідомо зірвав операцію з НАТО та намагається уникнути відповідальності.

“І, звичайно, сказати про таку операцію, що якийсь працівник Офісу президента сказав, що, ви знаєте, вона була… “натівці” недостатньо якісно її спланували, – звичайно, вони не можуть. Вони її зірвали, але чудово розуміючи, що це операція з НАТО, разом з НАТО. І, звичайно, тепер вони побоюються відповідальності. Вони дуже перелякані”, – наголосив журналіст.

– Якими можуть бути наслідки для української влади, президента Зеленського і Єрмака після того, як ця стрічка з’явиться і її побачать сотні мільйонів глядачів у всьому світі?

“Я думаю, що наслідки будуть моральні передусім. Буде моральний осуд. І це буде така підстава, такий потужний інформаційний важіль, який буде існувати тепер постійно як фактор української політики. Ми розуміємо, що будь-яка влада не вічна, і зміниться влада в Україні. І фільм буде готовим таким складом злочину, одним з доказів, які будуть використовуватися на судовому процесі”, – резюмував Бутусов.

“Тому я вважаю, що українська влада і Офіс президента мають думати, яким чином вони мають вибачитися та виправдатись перед народом України та нашими західними союзниками і показати насправді, що вони щось роблять для захисту оборони країни, щиро і професійно, щоб хоча б якимось чином трошки виправдати себе за цю зраду”, – заявив журналіст.


Нагадаємо,у ЗМІ з’явилась інформація про те, що під час зустрічі у штаб-квартирі ГУР МО керівник військової розвідки Кирило Буданов і заступник голови ОП Роман Машовець намагалися переконати Лі Лоуренса, щоб МІ-6 вплинула на Bellingcat і не допустила виходу фільму журналістів-розслідувачів про провал операції із затримання групи “вагнерівців”, які воювали та скоювали злочини на Донбасі.

Як відомо,  Bellingcat зніме фільм про зрив спецоперації із затримки “вагнерівців” після наради у Зеленського.

Раніше  Юрія Бутусова та Яніну Соколову викликали на допит до ДБР через справу “вагнерівців”

Володимир Ар’єв повідомив, що “Європейська Солідарність” має неспростовні докази, що Офіс президента зірвав спецоперацію щодо “вагнерівців”. У зв’язку з цим фракція вимагає створити Тимчасову слідчу комісію.

Нагадаємо, в ефірі “Прямого” журналіст Юрій Бутусов заявив, що затримання “вагнерівців” мало бути українською операцією, яка зірвалась після доповіді в Офісі президента Володимира Зеленського.

Крім того,  у Bellingcat назвали можливі версії зриву спецоперації по затримці “вагнерівців”.

За матеріалами: “Прямий” 
Добавлено: 9-03-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх