Єрмак заявив, що дав у ДБР свідчення щодо Вагнергейту

Про це він повідомив у вівторок, 29 листопада, на своїй сторінці у Facebook.

«Як законослухняний громадянин, сьогодні о 8:30 ранку відвідав Державне бюро розслідувань. Дав свідчення у справі «вагнерівців». Повідомив усю відому мені інформацію. Не вважаю за потрібне робити з цього шоу, тому камери не кликав. Але вважаю, що дуже важливо, щоб слідство встановило істину та розставило у цій справі всі крапки над «і», — написав керівник ОПУ.



Повідомляється, що ВР ухвалила постанову про проміжний звіт ТСК з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів держвлади та інших осіб, що могли сприяти порушенню суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України і становити загрозу національній безпеці.
Рішення підтримав 251 народний депутат.

У документі, зокрема, пропонується взяти до відома проміжний звіт ТСК про виконану роботу за шість місяців діяльності, який містить пропозиції та висновки комісії за результатами проведеного розслідування.

26 листопада президент Володимир Зеленський провів пресмарафон, під час якого визнав, що спецоперація із захоплення бойовиків ПВК Вагнера планувалася, проте назвав її «ганебною» для української розвідки.

Крім того, він звинуватив ексглаву ГУР Міноборони Василя Бурбу у тому, що той «злив інформацію» у пресу.

У свою чергу колишній керівник військової розвідки відповів на звинувачення Зеленського та пообіцяв подати на нього до суду.



За матеріалами: НВ
Добавлено: 30-11-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх