Як вирішать на Банковій, – у DEJURE розповіли про запобіжний захід для Порошенка

Джерело: 24 канал

Яке саме рішення ухвалять – спрогнозувати важко. Таку думку в ефірі 24 каналу висловив голова правління фундації DEJURE Михайло Жернаков.

Він вважає, що в жодній нарадчій кімнаті відповідні рішення не ухвалюють. Все вирішують в будинку на вулиці Банкова, а потім спускають суддям згори.

Як вирішать у тій будівлі (на Банковій – 24 канал), таким і, найімовірніше, буде те рішення,
– сказав Жернаков.


"Іронія долі для Порошенка"
Якби Порошенко, за його словами, провів успішну судову реформу, яку пропонувала громадськість та на якій наполягали міжнародні партнери, то таких суддів як Олексій Соколов, зараз не було б.

Ймовірно, його судив би суд, на який можна було б розраховувати. Це можна назвати іронією долі. Але дійсно те, що зараз Порошенка судить суддя, який не декларував доходи і ухвалював рішення російською мовою – недоброчесний, це наслідок його діяльності, провальної політики щодо судової реформи за 5 років президентства.

Головне про справу Порошенка і суддю Соколова

  • Суддя, який розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу Порошенку, оголосить рішення завтра о 14.00 і тільки тоді покине нарадчу кімнату.
  • Офіс генпрокурора просить для Порошенка мільярд гривень застави або тримання під вартою.
  • П'ятого президента підозрюють у державній зраді, а саме в організації злочинної схеми з постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, через що терористи заробили 1,5 мільярда гривень. Порошенку "світить" 15 років тюрми.
  • Суддю, який обирає запобіжний захід колишньому президенту Олексія Соколова, призначив сам же Порошенко у 2017 році. Він не пройшов перевірку на доброчесність та професійну етику.
  • Окрім цього, суддя ухвалював досить скандальні та сумнівні рішення: зокрема про арешт активіста Майдану Івана Бубенчика та обрання запобіжного заходу Марусі Звіробій через погрози Володимиру Зеленському.


Добавлено: 19-01-2022, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх