Допомога із США: літаком прибуло близько трьох сотень "Джавелінів"

США передали Україні близько 300 протитанкових комплексів Javelin у пакеті безпекової допомоги, що надійшла літаком до аеропорту "Бориспіль" 25 січня.

Джерело: facebook-сторінка посольства США в Україні, twitter-сторінка міністра оборони Олексія Резнікова



Деталі: У третьому пакеті допомоги США надіслали близько 79 тонн озброєння, зокрема 300 Джавелінів.

Це частина пакету озброєння, яке США надають Україні в розмірі 200 мільйонів доларів.

Допомога із США: літаком прибуло близько трьох сотень "Джавелінів"
Розвантаження зброї з літака в аеропорту "Бориспіль"


Пакування боєприпасів у американському літаку



Довідково: Javelin – це переносний протитанковий ракетний комплекс американського виробництва. Його ракета має новітню технологію, завдяки якому операторові не потрібно коригувати та супроводжувати заряду до цілі після запуску.

"Джавелін" призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об'єктів, що переміщуються на низькій висоті й швидкості — гелікоптерів або БПЛА.

Де українські стратегічні резерви? У що одягнемо, взуємо, чим нагодуємо і головне чим озброємо резервістів резерву першої черги, які вже треба розгортати. Чому Зеленський не піднімає грошове забезпечення українських військовослужбовців?
Скажіть, будь ласка, дорогі українці, вам не набридла ця «почемучка»? І відповідь нарешті пролунала вчора. У розслідуванні антикорупціонерів, які оприлюднили шокуючі дані, за 2021 рік на потреби армії Зеленський провів тендерів на суму в 10 разів менше ніж коштів, які виділені на мегакорупційне «Велике крадівництво». І не дарма вони це крадівництво називають великим, бо відчувають масштаби власними кишенями.



Передісторія:

  • Літак з третьою частиною допомоги приземлився в
  • Наприкінці грудня 2021 року адміністрація президента США Джо Байдена негласно дозволила надати Україні додаткові 200 мільйонів доларів на підтримку оборонної сфери.
  • Західні ЗМІ писали, що до пакета цієї додаткової військової допомоги США для України увійдуть радіолокаційні системи та морське обладнання.
  • Голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомляв, що йдеться, зокрема, про додаткові обсяги обладнання та оборонної зброї, включно з летальною.
  • Станом на 24 січня 2022 року Міністерство оборони США збільшило рівень бойової готовності близько 8,5 тисячі військових, розміщених на території Штатів, щоби швидко дислокувати їх у Східну Європу в разі російського вторгнення до України.


За матеріалами: Українська правда
Добавлено: 26-01-2022, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх