Розкрадання бюджетних коштів на харчуванні для українських військових: сума збитків становить понад 100 млн грн

Служба безпеки викрила масштабні схеми розкрадання державних коштів, виділених на продовольче забезпечення підрозділів Сил оборони. Сума збитків становить понад 119,5 млн грн. Про це йдеться на сайті СБУ.

За даними слідства, посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства до місць дислокації військових.


"Бюджетні гроші було переведено на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання для надання відповідних послуг. Замість постачання до ЗСУ визначених обсягів продовольчої продукції учасники схеми виводили кошти у тінь через низку афілійованих фірм", - інформують в СБУ.


Двом керівникам підприємств уже повідомили про підозру у привласненні майна (ч. 5 ст. 191 ККУ). За це загрожує до 12 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі триває розслідування для встановлення причетності посадовців Міноборони до протиправної діяльності.

Крім цього, на Київщині правоохоронці викрили командира однієї з військових частин на розкраданні майже 2,4 мільйона гривень, які виділили на харчування військових.

"До незаконної діяльності він залучив чотирьох своїх підлеглих і комерсантів, які вносили недостовірні відомості до звітної документації для приховування «відкату». Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні СБУ.
Добавлено: 3-02-2023, 15:22
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх