Національний банк України презентував пам’ятну банкноту до річниці повномасштабного вторгнення

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення військ рф до України, голова Національного банку Андрій Пишний презентував нову пам’ятну банкноту «ПАМ’ЯТАЄМО! НЕ ПРОБАЧИМО!», присвячену боротьбі України проти російських загарбників та увічненню сили духу українського народу, його стійкості, незламності та героїзму.

Національний банк України презентував пам’ятну банкноту до річниці повномасштабного вторгнення


В Національному банку України повідомили, що банкнота номіналом 20 гривень вводиться в обіг 23 лютого 2023 року, однак її тираж обмежений та становить 300 тисяч штук, що додає банкноті колекційної цінності.



Банкнота є унікальною та не типовою в плані дизайну. На ній зображено постаті трьох українських військових, які встановлюють Державний Прапор України (світлина Олександра Смірнова «Українські воїни підіймають прапор»), на тлі фрагментів карти України та прапорів країн, які підтримують Україну. Крім того, на банкноті є текст українською та англійською мовами, у якому йдеться про початок повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, напис «І НА ОНОВЛЕНІЙ ЗЕМЛІ ВРАГА НЕ БУДЕ…», шеврон Збройних Сил України, емблему Збройних Сил України та написи: «СЛАВА УКРАЇНІ, ГЕРОЯМ СЛАВА», а також напис: «ПАМ'ЯТАЄМО! НЕ ПРОБАЧИМО! НІКОЛИ!».




Фото: Національний банк України

Як зазначають в НБУ, перший тираж колекціонери зможуть придбати вже з 24 лютого 2023 року. Надалі, банкноти знову додаватимуться до асортименту інтернет-магазину, а наприкінці березня банкнота надійде для реалізації до банків-дистриб’юторів.

Банкнота є законним платіжним засобом, та містить всі необхідні елементи захисту.
Добавлено: 24-02-2023, 11:22
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх