Виплати евакуйованим будуть удосконалені – Мінреінтеграції

Виплати державної допомоги для евакуйованих осіб з ДОТ (довготривала оборонна точка) будуть удосконалені. Про це повідомили у телеграмі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Таким чином, міністерство ініціює внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України № 1195, які спрямовані на вдосконалення механізму виплат особам, котрі евакуюються зі звільнених територій. 

Гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто виїжджають спеціальними евакуаційними автобусами. Такі люди отримають одноразову фінансову допомогу в розмірі 2 тис. гривень (на дорослого). Для дітей до 18 років та осіб з інвалідністю виплата передбачена у розмірі 3 тис. гривень.

В міністерстві зазначають, щоб уникнути незаконних спроб декого з евакуйованих отримати одноразову виплату кілька разів, «Укрпошта» розробляє програму верифікації осіб, які евакуюються.

Дізнатись необхідну інформацію можна зателефонувавши до Мінреінтеграції. Цілодобова гаряча лінія з кризових питань: 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Виплати евакуйованим будуть удосконалені – Мінреінтеграції
Добавлено: 3-03-2023, 15:49
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх