Накопичувальна пенсія: У Мінсоцполітики анонсували пенсії до 7 тисяч гривень

Хто і коли буде отримувати таку виплату. Профільний комітет парламенту вже розробляє законопроєкт про накопичувальну пенсію.

Міністерство соціальної політики разом із парламентом розробляє модель, яка допоможе громадянам країни отримувати пенсійні виплати в розмірі 7 тисяч гривень. Такі пенсії можуть бути доступні для майбутніх поколінь за виходу на накопичувальну систему.

Про це заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

"За сьогоднішніх зарплат, за мінімальної дохідності людина змогла б отримувати із двох джерел — солідарного та накопичувального рівнів — 7 тисяч гривень. Це середня виплата", — сказала міністр. Марина Лазебна підкреслила, що якщо громадянин за 35 років збирав би по 600 гривень, це дозволило б йому отримувати виплати протягом 15 років в середньому по 3200 гривень. До цієї суми також додається пенсія із солідарної системи 3500 грн. За словами очільниці Мінсоцполітики, профільний комітет парламенту вже розробляє законопроєкт про накопичувальну пенсію. Нагадаємо, що раніше експерти для порталу

"Коментарі" оцінили ефективність анонсованої накопичувальної пенсійної системи. Фахівці висловлюють песимістичні очікування з цього приводу.

Вони засновані на досвіді наших сусідів із реалізації накопичувальної пенсійної системи. Проблема в тому, що у слабких економіках (як у нас) накопичити можна, а ось зберегти — ні. І якщо ви берете відповідальність збирати гроші з людей, які не зможуть ними скористатися раніше, ніж через 35 років страхового стажу, де гарантії, що ці гроші не перетворяться в ніщо.

Експерти наводять простий приклад: якби у 1997-му українці вклали свої гроші в пенсійний накопичувальний фонд, то зараз би отримали вклади, знецінені у 20 разів. 

За матеріалами: Comments.ua
Добавлено: 29-03-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх