Як оформити довідку ВПО та допомогу на проживання

В Мінреінтеграції повідомили, як отримати довідку ВПО та допомогу на проживання. Відтепер оформити документ і подати заявку на щомісячну виплату внутрішні переселенці можуть як особисто, так і онлайн.

Де можна оформити ВПО:

- у ЦНАПі тієї громади, де знаходиться внутрішньо переміщена особа;

- через Управління соціального захисту населення;

- через уповноважену особу виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;

- онлайн через застосунок "Дія".

Щоб подати заяву особисто, необхідно мати документи, які посвідчують особу та її реєстрацію в населеному пункті, що був окупований‌ або де ведуться активні бойові дії.

Для того, щоб оформити статус внутрішньо переміщеної особи онлайн, необхідного авторизуватися у застосунку Дія (https://diia.gov.ua/) й вибрати послугу "Допомога для ВПО". Крім того, там можна оформити виплати.

Для того, щоб оформити довідку онлайн, у "Дії" мають бути активні картка платника податків та один із паспортів (ID-картка/закордонний біометричний паспорт).

Крім того, один з батьків може оформити довідку ВПО для дитини до 14 років. Для цього треба, щоб в одного з батьків у застосунку відображалось свідоцтво про народження. Однак, в Міністерстві зазначають, що під час подачі заяви потрібно поставити відмітку про те, що заява також подається і на дітей.
Добавлено: 13-03-2023, 11:09
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх