Вночі сталася атака на Кримський міст: що відомо на цей час (Фото, відео)

Фото: місцеві Telegram-канали

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи о 3:04 та 3:20. Окупаційна влада заявила про "надзвичайну подію".

Журналісти "Паноптикона" зібрали всю інформацію, що відома станом на ранок 17 липня.

Так, окупаційний глава Криму Сергій Аксьонов повідомив, що "надзвичайна ситуація" сталася в районі 145-опори Кримського мосту з боку Краснодарського краю. Він закликав місцевих жителів утриматися від поїздок через міст і вибирати альтернативний маршрут.

За попередніми даними, автомобільний рух на мосту зупинений, рух поромів теж обмежили. Натомість рух залізничного транспорту невдовзі обіцяють відновити.

Російське інтернет-видання "Baza" пише, що один проліт мосту знищено, ще один - пошкоджений. До цього у Міністерстві транспорту росії заявляли, що конструкції прольотів залишалися на своїх опорах і не пошкоджені.



Тим часом губернатор Бєлгорода В’ячеслав Гладков повідомив, що внаслідок атаки загинуло двоє людей: чоловік та його дружина. У машині також перебувала їхня донька, яка отримала поранення.

Низка українських медіа із посиланням на джерела пишуть, що Кримський міст вночі атакували надводні безпілотники - це нібито була спецоперація СБУ і ВМС України. Зокрема, про це повідомили "Суспільне", "Українська правда" та "Громадське".


Водночас речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк заявила, що інформація про вибухи на Кримському мосту може бути провокацією росії на тлі напруги навколо "зернової угоди".

Фактично СБУ наразі ніяк не прокоментувала цю подію, а в Telegram-каналі служби з’явилося лише жартівливе повідомлення. Подібне повідомлення було опублікувано й 8 жовтня 2022 року, коли Кримський міст був пошкодений уперше.



Речник української розвідки Андрій Юсов у коментарі "Суспільному" заявив, що ГУР не коментує причини подій на Кримському мосту:

«Зараз весь світ бачить багато кілометрові затори і порушення мостових конструкцій. Що стосується додаткових коментарів причин цього - ми не коментуємо. Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що "Кримський міст - конструкція там зайва"».
Добавлено: 17-07-2023, 09:54
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх