Крадіжка 1,5 млрд грн на ЗСУ – ексчиновника Міноборони Лієва арештували до 8 квітня

Колишнього чиновника Олександра Лієва у січні викрили на крадіжці 1,5 мільярда. Співробітники Вищого антикорупційного суду відправили підозрюваного під варту.

Ексчиновник Міноборони підозрюється у розкраданні під час закупівлі 100 тисяч снарядів для ЗСУ. Суд арештував в.о. директора департаменту Міноборони Олександра Лієва до 8 квітня із правом внесення застави в розмірі 50 млн грн, – передає Укрінформ.

Олександр Лієв уклав контракт з компанією «Львівський арсенал», яка отримала кошти, частину з них вивела в тінь та не поставила Збройним силам жодного снаряда. Пізніше в СБУ задокументували схему привласнення коштів і встановили причетних осіб. Наразі вирішується питання повернення коштів до бюджету України.

За матеріалами СБУ, Олександру Лієву та ще 4 фігурантам справи повідомили про підозру та загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Підозру оголошено за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені організованою групою).
ЗСУ, Міноборони, корупція, Лієв, СБУ, суд
Добавлено: 12-02-2024, 20:27
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх