Військові рф імовірно розстріляли шістьох українських полонених в Авдіївці. Трьох воїнів упізнали рідні

На оприлюдненому відео з мережі видно, як росіяни розстрілюють військових в Авдіївці.

17 лютого окупанти оприлюднили відео, на якому видно розстріл українських військових. Близькі впізнали трьох воїнів. Їх не евакуювали з позиції «Зеніт» Авдіївки. Про це розказали родичі вбитиз військових журналістам «Слідства.Інфо».

Військові, яких упізнали – це Георгій Павлов з позивним «Панда», Андрій Дубницький з позивним «Байрактар» та Іван Житник з позивним «Джанго».

Сестра воїна Івана Житника впізнала його тіло за одягом і пляшкою з водою. Іван розмовляв з рідними по відеозвʼязку, коли окупанти зайшли в їхній імпровізований шпиталь у шахті. Георгія Павлова впізнала мама Інна.Андрія Дубницького упізнали побратим Віктор Біляк і дружина Людмила — за татуюванням у формі хреста на руці.

Нагадаємо, Паноптикон повідомляв, що Усі підрозділи ЗСУ вийшли з Авдіївки. Жоден з них наразі не перебуває в оточенні. Але під час одного виходів з Авдіївки декілька українських бійців потрапили в полон.

Оновлено: У 110-й бригаді написали про відхід бійців з Авдіївки. Підтвердили, що декількох важкопоранених і загиблих не вдалось евакуювати. Виявилось, що була домовленість із росіянами щодо здачі в полон, евакуації поранених українських бійців та подальшого обміну.

«Через повне оточення опорного пункту «Зеніт» було прийнято рішення зв'язатися з координаційним центром і організаціями, які ведуть переговори з ворожою стороною щодо обміну полонених для надання допомоги нашим важкопораненим беззбройним військовим, відповідно до міжнародних правил ведення війни і законів, які захищають військовополонених. Ворог повідомив координаторів цього процесу, що погоджується провести евакуацію наших поранених і надати їм допомогу, а в подальшому обміняти. Наші військовослужбовці отримали наказ зберегти свої життя».

Ситуацію пізніше військові 110-ї бригади дізналися з ворожих ресурсів. На оприлюдненому ворогом відео із захопленої позиції "Зеніт" рідні впізнали Георгія Павлова, Андрія Дубницького, Івана Житника загиблими. За  даними 110 бригади,  ворог також розстріляв Олександра Зінчука та Миколу Савосіка. Про шостого воїна інформація поки не підтверджена, – передають у 110-й бригаді.

Ілюстрація: Слідство Інфо
Добавлено: 19-02-2024, 20:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх