Хакери окупантів зламують українські медіа, щоб публікувати дезінформацію

Від хакерських атак уже постраждав X (Twitter) Української правди, сайти Liga.net та Апостроф, видання Телеграф та 19 січня окупанти зламали ефір телеканалу Еспресо.

Упродовж 18 лютого Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України зафіксувала 4 атаки росіян на медіа, у яких невідомі поширили фейки про розгром ЗСУ в Авдіївці. 19-го ворожі хакери отримали доступ до ефіру телеканалу та розповсюдили пропагандистське відео.

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA при Держспецзв’язку зафіксувала злам сайтів та соцмереж медіа. Фахівці проводять дослідження інциденту.

Детальніше:
Від акаунту Х Української правди злочинці опублікували фейк про елітні підрозділи ЗСУ, які начебто росіяни розгромили в Авдіївці. Медіа закликало не піддаватися впливу ворожій дезінформації.

На сайті Liga.net невідомі поширили той самий фейк про військових у Авдіївці. Редакція попереджала людей, щоб не вірили брехні.

З сайту Апостроф російські злочинці виклали фейк, що «українські захисники втікають з позицій, кидають техніку та поранених», повідомляє команда медіа.

Видання Telegraf також передавав, що сайт зламали кіберзлочинці з метою дезінформації про військових, які обороняли Авдіївку.

19 лютого близько 19:30 зловмисники отримали доступ до телеканалу Еспресо та розмістили в ефірі ролик з кадрами зруйнованих українських міст і закликом Джозефа Байдена зупинитися, натякаючи на начебто причетність США до війни в Україні. Про це повідомляють на сайті каналу.

Команда Еспресо вже вжила всі необхідні заходи безпеки та готує звернення до правоохоронних органів.

Фото: ілюстративне
атака на сайти, хакери, росіяни, протидія роботі, українські медіа, російсько-українська війна
Добавлено: 20-02-2024, 02:51
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх