ATACAMS, контрнаступ та аудит в ЗСУ, – головні тези з пресконференції Президента України

Володимир Зеленський вперше назвав цифру вбитих українських військових у війні, заявив про новий імовірний контрнаступ та розказав про аудит у ЗСУ.

Президент України одержав від партнерів позитивні відповіді щодо передачі ракет ATACMS на 300 км.

Паноптикон повідомляв, що 31 тисяча українських військових загинули з початку повномасштабного вторгнення. Про це заявив Володимир Зеленський.

Україна має план нового контрнаступу, але тепер буде кілька версій, щоб уникнути витоку даних. Із цим частково повʼязане оновлення керівництва ЗСУ.

Продовжується аудит у ЗСУ. Це потрібно для того, щоб навести порядок у питаннях озброєння, резервів і ротації.

Кореспондентка Liga.net Валерія Кондратова спитала про результати експертизи стеження за журналістами Bigus.info. Зеленський відповів, що голова СБУ Малюк звільнював людину, що очолювала підрозділ СБУ, який стежив за журналістами та додав про розформування всього відділу Департаменту захисту національної державності. Правоохоронці зʼясовуватимуть, хто був замовником стеження.

Також Президент засудив навмисне четверте перевернення фури із зерном у Польщі, додав, що це сприяє поширенню російських наративів та через ці процеси у Польщі можуть недоотримати зерно та заявив, що варто якнайшвидше вирішувати це питання.

Фото: Радіо Свобода
Пресконференція, ЗСУ, зерно, журналісти, ракети
Добавлено: 25-02-2024, 20:13
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх