У Польщі затримали українського журналіста-розслідувача Михайла Ткача, який знімав сюжет на білорусько-польському кордоні

Поки польські фермери блокують кордон, журналіст Української правди разом з оператором знімали матеріал про транзит продукції до росії через Польщу та Білорусь.

Українського журналіста-розслідувача Михайла Ткача затримали в Польщі на зйомці сюжету про імовірну торгівлю між поляками та рф. Польські поліціянти обшукали журналіста, утримували в комендатурі понад 4 години та не давали зв'язатися з редакцією. Про це повідомляє Українська правда.

«Ми показали наші документи і посвідчення журналістські. Вони почали хапати наші камери, обшукувати. Близько 10 людей почали обшукувати нашу машину, нас, повикидали наші речі на капот, забрали всі картки пам’яті з камер, забрали усі телефони, документи», – заявив Ткач.

Головна редакторка Української правди повідомила, що вийшло випустити журналістів за сприяння українського Посла в Польщі. При поверненні речей на картках пам'яті видалили деякі кадри відзнятих матеріалів.

У комендатурі українців допитувала не тільки поліція, а й представники спецслужби. Під час обшуку поліцейські пошкодили підзарядку для акумуляторів та спілкувалися виключно польською мовою. Журналіста розпитували, чи планує розповідати публічно, що їх затримували.

Фото: Михайло Ткач | сайт Українська правда
Польща, Українська правда, журналісти
Добавлено: 28-02-2024, 02:49
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх