День Журналіста в Україні: загиблі бійці невидимого фронту

Вічна пам'ять загиблим журналістам

Вічна пам'ять померлим журналістам

День Журналіста в Україні: загиблі бійці невидимого фронту

Професія журналіста в Україні з кожним роком стає все небезпечніше і небезпечніше. Працівники ЗМІ, особливо політичні і військові вже не перший рік гинуть не тільки при виконанні своїх професійних обов'язків. Тільки за останні кілька років не стало більше двох десятків Журналістів України.

Георгій Гонгадзе, загинув 17 вересня 2000 року

Найвідоміше вбивство Українського журналіста за всю історію незалежності нашої країни. Георгій - опозиційний журналіст, який славився своїми виступами проти влади. Дуже багато писав про Леоніда Кучму і був одним із засновників і головним редактором «Української правди».

Журналіст був викрадений 16 вересня по дорозі додому двома невідомими. І його тіло було знайдене тільки через два тижні в лісі. Труп був обезголовлений.

Розслідування цього злочину дуже затягувалося усіма можливими способами. І якщо вірити найпоширенішій версії вбивства, все це робилося спеціально, тому що силові структури мали безпосереднє відношення до злочину, а накази особисто віддавалися Леонідом Кучмою.

Поховали Георгія Гонгадзе тільки через 16 років від його вбивства - 22 травня 2016 року.

Ігор Александров, загинув 7 липня 2001 року

Журналіст працював в Слов'янську Донецької області. У той час він був автором телепередачі "Без ретуші". Ця програма розповідала про донецький криміналітет і про його зв'язки з місцевою владою. У зв'язку місцевими кримінальними авторитетами, які, стояли при владі, було організоване «цькування» Ігоря. Йому було заборонено вести журналістську діяльність на 5 років, але потім вердикт був скасований.

Коли журналіст готував до ефіру випуск телепередачі про зв'язок Донецьких влади з криміналом, в його офіс увірвалися невідомі з битами. Ігорю Александрову були нанесені смертельні поранення, і через кілька днів, він помер в лікарні. Варто нагадати, що в той час Головою Донецької області був В. Янукович.


Олександр Кривенко, загинув 9 квітня 2003 року

До своїх тридцяти Олександра вже називали метром української журналістики. Його підопічні говорили, що він редактор від бога. Був засновником журналу "ПІК" і "Громадського радіо".

Загинув в автомобільній аварії, коли повертався з поминок іншого відомого українського журналіста Тараса Процюка, який незадовго до цього загинув в Іраку.

Тарас Процюк, загинув 8 квітня 2003 року

Тарас був одним з найвідоміших журналістів України. З 1990 року працював в американській компанії Sky News відеооператором. Працював в безлічі гарячих точок по всьому світу. І в 2003 році знімав бойові дії в Іраку на даху готелю «Палестина». Тоді в нього і вистрілив американський танк. Тоді було поранено троє журналістів і двоє з них загинуло.

В'ячеслав Веремій 19 лютого 2014 року

Був соціальним журналістом. В той день В'ячеслав повертався з роботи на таксі. Коли побачив скупчення «тітушок», спробував їх зняти на телефон. Це спровокувало озброєних людей, які витягли журналіста з машини і почали бити. Журналіст помер в машині швидкої через вогнепальне поранення.


Павло Шеремет, загинув 20 липня 2016 року

Саме резонансне вбивство журналіста за останній час. За свою кар'єру журналіста він працював в Україні, Росії, Білорусії. З 2012 року і до своєї смерті вів блог в «Українській правді». Загинув через вибух машини, яка належала Олені Притулі - редактору «Української правди». Правоохоронні органи повідомили, що в машині був вибуховий пристрій, який спрацював, а значить, це було навмисне вбивство.


Автор матеріалу: Антон Антонов

По материалам: Znaj.ua
Добавлено: 6-06-2017, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх