Спецоперація «Майдан – 3» досягне своєї кульмінації у березні-травні 2024-го року, – СБУ

Упродовж найближчих тижнів росіяни кинуть максимум зусиль на розповсюдження деструктивних наративів про Україну. Вони вже витратили півтора мільярда доларів на цю спецоперацію інформаційної війни.

Окупанти намагаються підбурити українців та довести до панічних настроїв. Їхня найдорожча спецоперація «Майдан – 3» досягне піку навесні 2024 року. Це пов'язано з маніпуляцією про дату виборів Зеленського. Російські наративи поширюватимуть як всередині України, так і в інших точках світу, де є дієва підтримка українців. Про це повідомляють у СБУ.

Методика кампанії – поставити під сумнів легітимність прийнятих в Україні після 20 травня владних рішень, поширити панічні настрої, зневіру, штучно протиставити цивільних та військових, посварити нас з нашими союзниками, розповсюдити в суспільстві усілякі «теорії змови».

Основні напрямки та цілі ворога – зрив української мобілізації, поширення дезінформації про нездатність України здобути перемогу, створення та розповсюдження фейків про «втому від України» серед наших партнерів і союзників у світі, як написали в СБУ.

Глобальна міжнародна ціль росіян – зменшити підтримку нашої країни з боку проукраїнської коаліції у світі.

Як повідомляв Комітет з питань розвідки при Президентові України, у листопаді минулого року, в межах спецоперації «Майдан – 3», на поширення антиукраїнських настроїв лише на платформі Телеграм росія витратила майже 250 млн доларів.

Також росіяни через власних агентів впливу в Україні та по всьому світу робитимуть ставку на організацію різноманітних протестних акцій, свідомо дискредитуватимуть процес обміну військовополонених.

За задумом ворога, на першу половину червня ситуацію в нашій державі вдасться розхитати і тоді, скориставшись цим, Україні буде завдано військову поразку на сході, в цьому і є ключова ідея їх операції.

Фото: СБУ
дезінформація, іпсо, медіаграмотність, росіяни, наративи, фейки
Добавлено: 4-03-2024, 03:05
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх