Бізнесу стане обов'язково переводити перекази від фізичних осіб на ФОП чи юридичну особу

Національний банк підготував обмеження на проведення платіжних операцій без відкриття рахунку. У проєкті НБУ планують заборонити суб'єктам господарювання, зокрема фізичним особам-підприємцям, отримувати готівкові платежі від фізичних осіб, якщо вони здійснюються без відкриття рахунку. Про це регулятор повідомив на своєму сайті.

Таку норму збираються імплементувати у змінах до інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій надавачами платіжних послуг в Україні.

Вони передбачають виключення можливості отримання готівки суб’єктами господарювання за розрахунками з фізичними особами, які здійснюються шляхом переказу коштів без відкриття рахунку.

Національний банк пояснив, що мова йде про те, що готівкові кошти, переказані громадянами на користь ФОП/юридичних осіб, повинні бути обов’язково зараховані надавачами платіжних послуг на рахунки останніх (за номером IBAN) у безготівковій формі.

Тобто для громадян нічого не змінюється: вони як раніше можуть обирати зручний для них вид переказу та розрахунку за послуги чи товари ФОПів і інших юридичних осіб – готівкою чи безготівково.

Фото: Ілюстративне | Pixabay
закон, банківські рахунки, бізнес, гроші
Добавлено: 25-03-2024, 09:29
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх