Українці обіграли Ісландію та вчетверте поспіль проходять на Євро-2024

Збірна України стала учасницею чемпіонату Європи-2024 з футболу. У фінальному матчі відбіркового плей-оф національна команда в польському Вроцлаві перемогла Ісландію — 2:1. Голи за «синьо-жовтих» забили Циганков і Мудрик. Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Україна зберігала шанси на пряму кваліфікацію з основної частини відбору. Проте у вирішальному матчі групової стадії команда Сергія Реброва зіграла внічию з Італією (0:0) та залишилася третьою в групі. У плей-оф «синьо-жовті» стартували з вольової перемоги над Боснією та Герцеговиною (2:1) завдяки голам Романа Яремчука і Артема Довбика. Ісландці в іншому півфіналі завдали розгромної поразки збірній Ізраїлю — 4:1.

Після гри з ісландцями враженнями від плей-оф в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт поділився головний тренер Сергій Ребров.
 
«Я думаю, це дуже важлива перемога для всього українського народу, для наших воїнів. Я дуже радий за футболістів, тому що ці дві гри були дуже важкими й нервовими. І до, і після матчів ми говорили, що ці перемоги — для нашої країни, людей, захисників, які відстоюють нашу свободу. Кожен розуміє, наскільки важлива ця перемога», – сказав головний тренер України.

Головний тренер збірної Ісландії Оге Гарейде дав ексклюзивний коментар про грудля Суспільне Спорт:
«Вийшов Зінченко — він дуже сильно вплинув на гру. Це дуже хороший футболіст «Арсенала», що змінив гру команди. Якби ми програли комусь [іншому], було б образливіше. А так програли Україні — і це нормально».

Олександр Зінченко, капітан збірної сказав, що дуже щасливий. «Це втілення ще однієї мрії. Велика подяка фанам, вони надзвичайно допомогли нам пройти через ці важкі часи. Я пишаюся цією командою. У нас дуже хороші гравці, і ми матимемо можливість продемонструвати це на Євро-2024».

Ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт дав український півзахисник, який забив гол, Віктор Циганков:
«Не заходив після гри в роздягальню, бо проходив допінг-тест. Чув, що всі радіють. Радий за всю країну, за людей. Передусім хочу сказати, хлопці, що воюють — ця перемога для вас. Якби не ви — цього б не було. Ця перемога для нашого народу та наших бійців. Дуже радий, що так все сталося».

Суперниками «синьо-жовтих» за підсумками грудневого жеребкування стануть Бельгія, Словаччина й Румунія. Перша гра «синьо-жовтих»  проти румунів відбудеться 17 червня.

Фото: Mateusz Slodkowski/Getty Images
спорт, перемога, футбол, Україна
Добавлено: 27-03-2024, 16:25
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх