Команда The Kyiv Independent здобула нагороду за фільм-розслідування «Діти для Путіна»

Документальний фільм-розслідування видання The Kyiv Independent «Uprooted» про викрадення росією українських дітей став лауреатом премії Investigative Reporters and Editors (IRE) 2023 року в категорії Video — Divison I. Про це повідомила керівниця відділу розслідувань воєнних злочинів The Kyiv Independent Євгенія Моторевська. 

«Ми виграли головну американську нагороду для журналістів-розслідувачів IRE, яку вручають з 1979 року за найбільш видатні роботи в цій сфері. З фільмом про депортацію українських дітей Uprooted ("Діти для Путіна"). Олеся Біда, Віталій Хавура, Костянтин Нечипоренко, Ліза Пирожкова. Я пишаюся мати таку команду (...) Окремі вітання дорогому Іванові Матковському (герою фільму, якого окупанти вивезли до Донецька і планували забрати до Росії, — ред.), який став не просто героєм фільму, але й нашим другом», – зазначила Моторевська.

Члени журі на офіційному сайті IRE зауважили, що фільм українських журналістів-розслідувачів «справив набагато більший емоційний вплив, ніж список імен і цифр чи розсіяні новини».

«Члени журі Reporters and Editors також були вражені використанням командою відкритих розвідувальних даних і серйозними інтерв’ю з посадовими особами, відповідальними за вилучення дітей з їхніх домівок і сімей — усією роботою, яка, ймовірно, стане важливим свідченням після закінчення війни», — зазначили вони.

За словами Євгенії Моторевської, церемонія вручення нагороди відбудеться влітку 2024 року в Каліфорнії.

«На кількатисячну публіку, яка складатиметься з кращих світових журналістів, редакторів та експертів звучатиме Україна. Нагадування про війну та дикі злочини, які вчиняють росіяни на нашій землі. Власне, це те, заради чого ми працюємо», — зазначила керівниця відділу розслідувань воєнних злочинів The Kyiv Independent.

Дивитися:
https://youtu.be/cq2gEMhuDps

Фото: The Kyiv Independent | Youtube
розслідування, фільм, журналісти, військові злочини
Добавлено: 7-04-2024, 23:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх