У запорізький кінопрокат повертається «20 днів у Маріуполі»

Документальну стрічку Мстислава Чернова повторно показуватимуть у Запоріжжі. Фільм транслюватимуть у кінотеатрі імені Довженка о 19:00 упродовж 14-20 березня. Про це повідомили в Instagram кінотеатру.

У ніч з 10 на 11 березня двоє харків'ян Мстислав Чернов і Василіса Степаненко разом з бердянцем Євгеном Малолєткою виграли Оскар-2024. На американській церемонії стрічку «20 днів у Маріуполі» визнали першою у категорії «Найкращий документальний фільм».

Команда фільму залишилася єдиними журналістами в оточеному Маріуполі у 2022 році. Також нагороди за фільм отримали кінопродюсерки Мішель Мізнер та Рені Аронсон-Рат.

Мстислав Чернов виголосив промову «Напевно я буду першим режисером на цій сцені, який би хотів не робити цей фільм. Я хотів би обміняти це на те, щоб росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста; щоб росіяни не вбивали десятки тисяч моїх співгромадян України. Я б віддав це, аби вони звільнили всіх заручників, солдатів, які захищали нашу землю, цивільних, які в їхніх тюрмах. Але я не можу змінити історію, не можу змінити минуле».

Але ми всі разом можемо зробити так, щоб історичну справедливість було відновлено, щоб правда перемогла, заявив режисер.
«Щоб загиблих людей Маріуполя та тих, хто віддав своє життя, ніколи не забули. Кіно формує спогади, спогади формують історію».
Маріуполь, Оскар, кіно, Чернов, Малолєтка, Бердянськ
Добавлено: 14-03-2024, 16:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх