Офіс генпрокурора порушив справу з повісткою журналісту «Слідства.інфо»

Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження через інцидент із журналістом «Слідства.інфо» за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями з боку працівників СБУ і ТЦК. Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

«У зв’язку з інцидентом, що мав місце під час вручення повістки журналісту «Слідство.інфо», Офіс Генерального прокурора вніс відомості до ЄРДР за фактом можливого зловживання службовими повноваженнями та перешкоджання професійній діяльності журналістів з боку співробітників СБУ та ТЦК», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

6 квітня «Слідство.Інфо» опублікувала інформацію про те, що працівники Служби безпеки України могли давати вказівки представникам Солом’янського ТЦК щодо вручення повістки журналісту Євгенію Шульгату, який у той час готував матеріал про майно керівника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

У СБУ заявили, що проводять перевірку. У свою чергу головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив командувачу Сухопутних військ здійснити службову перевірку за матеріалами, опублікованими «Слідство.Інфо» щодо вручення повістки журналісту.

Фото: Ілюстративне
розслідування, злочин, війна
Добавлено: 8-04-2024, 23:59
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх