Війська рф повністю зруйнували Трипільську ТЕС

Окупанти повністю зруйнували Трипільську ТЕС. Вона була найбільшим постачальником електроенергії в Київську, Черкаську та Житомирську області. Про це повідомили у Facebook компанії «Центренерго».

«Масштаби руйнувань — жахливі. Грошима це не оцінити. Це для нас  найбільший виклик за всю історію підприємства. Але я переконаний, ми з ним справимось», — заявив голова наглядової ради ПАТ Андрій Гота.

В енергокомпанії нагадали, що в липні 2022 року війська рф окупували Вуглегірську ТЕС (Донеччина), а в березні 2024 року вщент знищили Зміївську ТЕС (Харківщина). «Центренерго» втратила 100% генерації.


Голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота заявив, що під час нічної ракетно-дронової атаки було влучання у станцію, що спричинило масштабну пожежу в турбінному цеху. Постраждалих немає. На станції гасять пожежу.

Довідка:
Трипільська ТЕС — найпотужніша електростанція на Київщині й одна з найбільших в Україні. Підприємство є найбільшим постачальником електроенергії в Київську, Черкаську та Житомирську області.
енергетика, обстріли, окупанти, інфраструктура
Добавлено: 11-04-2024, 23:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх