«Репортери без кордонів» закликали звільнити з полону кримську журналістку Ірину Данилович

Потрібно негайно звільнити незаконно ув'язнену кримську громадянську журналістку Ірину Данилович, яку тримають в полоні вже 2 роки. Міжнародна організація «Репортери без кордонів»  закликала росію припинити ув'язнення активістки.

Минуло вже два роки з дня викрадення в Криму росіянами Ірини Данилович. Її засудили до семи років ув'язнення за сфальшованими звинуваченнями у так званому «виготовленні, перевезенні або незаконному зберіганні вибухових речовин». У лютому «Репортери без кордонів» зверталися до російської влади із вимогою надати Данилович доступ до невідкладної медичної допомоги. Організація також заявила, що покладатиме на російську владу відповідальність за смерть жінки, якщо її не лікуватимуть і не звільнять, йдеться в повідомленні.

Як раніше повідомляв батько журналістки Броніслав Данилович, упродовж кількох місяців працівники російської колонії у місті Зеленокумськ не дають журналістці необхідних ліків. Без них вона зазнає тяжких нападів головного та вушного болю.

Нагадаємо, Паноптикон писав, що розпочалася акція підтримки політв'язнів «Листи до вільного Криму».

Для підтримки політв'язнів можна написати листи на фізичну адресу або онлайн з 19 лютого до 19 травня включно.

Алгоритм, як написати лист


За даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, станом на 19 лютого 2024 року Росія тримає в неволі 208 кримських політв’язнів, 125 з них – кримські татари.


Довідка:
Ірина Данилович є медсестрою за фахом. Вона також працювала кореспонденткою місцевого новинного сайту «INжир media», медіа «Кримський процес», що спеціалізується на юридичних питаннях, а також «Крим.Реалії». З 2016 року її залякувала та переслідувала російська окупаційна влада
полон, росіяни, злочин, журналісти
Добавлено: 29-04-2024, 23:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх