Валерія Залужного призначено послом Великобританії

Президент України призначив колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного надзвичайним і повноважним послом України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Про це йдеться в указі Зеленського.

Також сьогодні указом президента Валерія Залужного звільнили з військової служби. Його відправили у відставку за станом здоровʼя, зберігши йому право носити військову форму одягу.

Як пояснював Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Залужного обрали на посаду посла у Великій Британії, бо той має розуміння військового контексту та у приватній розмові з колишнім головнокомандувачем ЗСУ Кулеба дізнався, що Залужний хоче займатися дипломатичною діяльністю.

Увечері 8 лютого стало відомо, що Валерій Залужний залишає посаду головнокомандувача ЗСУ. Президент Володимир Зеленський зустрівся із Залужним, подякував за службу та запропонував йому «і надалі бути в команді». Сам Залужний після зустрічі заявив, що «завдання 2022 року відрізняються від завдань 2024 року, тому всі повинні змінитись і адаптуватись до нових реалій також, щоб перемогти теж разом».

Фото: Громадське
Великобританія, Україна, ЗСУ
Добавлено: 10-05-2024, 00:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх