Арестован глава донецкой областной организации "Батькивщина"

Об этом говорится в заявлении "Батькивщины". Текст заявления приводим на языке оригинала:

"Сьогодні, у другу річницю ув'язнення Юлії Тимошенко, антинародна та антиукраїнська влада продовжила політичні репресії проти її соратників та однопартійців. 5 серпня 2013 року був безпідставно арештований та кинутий за надуманими звинуваченнями до в'язниці голова Донецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Костянтин Матейченко.

Переслідування лідера донецьких опозиціонерів розпочалося під час його активної участі у парламентській виборчій кампанії, в якості кандидата у народні депутати, постійного неформального спілкування з людьми. Адже влада робить усе можливе аби не допустити, щоби у вотчині Віктора Януковича громадяни отримували об'єктивну інформацію про кризу в економіці та соціальній сфері, аби зростали опозиційні настрої. Тому в антизаконний спосіб, застосовуючи увесь репресивно-каральний державний апарат, придушує осередки опозиційних партій, вибірково застосовує кримінальне законодавство для переслідування опозиційних партійних лідерів на Донеччині, зокрема Константина Матейченка.

Символічно, що чергова хвиля політичних репресій проти опозиції розпочалася у другу річницю ув'язнення Юлії Тимошенко. Нинішній режим уже розпочав відлік днів, що залишилися до того моменту, як він буде відправлений на смітник історії. Але нинішні можновладці не змирилися з цим, будь-що намагаючись залишитися у своїх владних кріслах та розкручуючи махових переслідувань своїх політичних опонентів.

Партія ВО «Батьківщина» наполягає на негайному звільненні Костянтина Матейченка, який був кинутий до в'язниці внаслідок незаконного свавільного та політично вмотивованого судового рішення, покарання усіх винних у політично вмотивованих арештах та ув'язненнях".
Добавлено: 5-08-2013, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх