Журналистка Крат: Под Иловайском в кукурузе прячутся 200 наших бойцов

Около 150 тел убитых бойцов АТО лежат в полях под Оленевкой, сообщила журналистка Ирма Крат.

Под Иловайском Донецкой области все еще находятся в окружении около 200 украинских военных, сообщила в своем Facebook журналистка Ирма Крат.

"Пока у Савика говорят о выборах, одна совсем старенькая бабушка дозвонилась ко мне со стационарного телефона. Она говорит, что из Иловайского котла не все вышли", – написала Крат. По ее словам, возле хутора Оленевка Старобешевского района, в поле, в кукурузе наши солдаты, уже вторую неделю едят кукурузу, им предлагают сдаться, но они не сдаются, они не верят, что "ДНР" и "ЛНР" сдержат слово.

"О них забыли, их покинули, сегодня утром три парня вышли из поля показаться – их расстреляла "ДНРовская" группировка "Призрак". У поля до 150-ти человек лежит убитых, они хотят похоронить своих собратьев, и ночью, по одному пытаются под обстрелами затянуть в кукурузу хотя бы по несколько тел за ночь, чтобы почтить их память", – написала журналистка.

Пожилая женщина, которая носит бойцам еду, передала журналистке список тех, кто еще жив.

"Уважаемые коллеги, журналисты, правозащитники, волонтеры, у меня душа болит за этих солдат, пожалуйста, осветите эту ситуацию на своих телеканалах, стучите во все двери, только публичность сможет их спасти. Я вас очень прошу", – сказал Крат.


Ірма Крат
 · 3 227 подписчиков
 · 12 ч. · Киев · отредактировано · 

Доки у Савіка говорять про вибори, одна зовсім старенька бабуся додзвонилася до мене з стаціонарного телефону. Вона говорить, що з Іловаського котла не всі вийшли, в хуторі Оленівка Старобешівського району в полі, в кукурудзі, наші солдати, вже другий тиждень їдять кукурудзу, їм пропонують здатися, але вони не здаються, вони не вірять, що днр-лнр дотримають слово. Їх там близько двох сотень, мобільні не працюють. Про них забули, їх покинули, сьогодні зранку три хлопця вийшли з поля здатися - їх розстріляло денеерівське угрупування "Призрак". Біля поля до 150-ти осіб лежить вбитих, вони хочуть поховати своїх побратимів, і в ночі, по одному намагаються під обстрілами затягнути до кукурудзи хоча б по декілька тіл за ніч, щоб вшанувати їх пам'ять. Бабуся вже попрощалася з власним життям, вона знає, що її можуть розстріляти за те, що вона під кулями носить їжу їхньому ворогу, 

Говорила на цю тему щойно з хлопцями, які лежать поранені в лікарні, бабуся мені передала список тих, хто ще живий, тож солдати коли його прочитали готові були просто зараз без ніг, без рук повертатися до Іловайську по своїх побратимів. Зараз вони криком кричать щоб я піднімала всю пресу, дзвонила Петро Порошенко Арсен Аваков Наливайченко, Валентин Александровичі вимагала від них дотримання угоди. 
Шановні колеги, журналісти, правозахисник, волонтери, в мене душа болить за цих вояк, будь-ласка, висвітліть цю ситуацію на своїх телеканалах, стукайте в усі двері, тільки публічність зможе їх врятувати. Я вас дуже рошу. 
Олег Ляшко до Вас окреме прохання, можливо всі змовчать, а ви точно не закриєте на це очі. 
Прошу тисячу разів поширити цей текст. 
Андрей Пастушенко Андрій Лозовий Ігор Мосійчук Людмила Сивухина Раиса ШматкоЗорян ШкирякVolodymyr Stretovych Юрій Луценко Андрій Парубій Арсеній Яценюк Олександр ТурчиновМикола ЛяховичОлексій ГриценкоАнатолій ГриценкоАндрій МандрикаАнастасия Образцова Ирина Фриз Alex Gadol Сергій ВласенкоАртем СеменіхінСемен Семенченко Borys Filatov Роман БочкалаЮрий БирюковDmitry Volchek Andrew Okara Лариса Андрусенко Andrey Dzindzia Тетяна Чорновол Александра КужельПатріоти України

По материалам: Гордон
Добавлено: 13-09-2014, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх