"Великй комбинатор" из "ЛНР" мстит жителям подконтрольных ему территорий

Перед тим як почати стрімку кар'єру терориста, уродженець Буковини Ігор Плотницький 8 років працював в обласній інспекції у справах захисту прав споживачів, займався перевіркою підприємців та стягненням штрафів.

Посада давала йому можливість «рєшать вопросы» за кругленькі суми – вельминешановний пан був звичайним хабарником. Злодійська натура далася взнаки і коли він очолив фейкову "республіку "ЛНР". У геніальному мозку великого комбінатора зародився план швидкого збагачення за рахунок здоров'я людей.

Нагадаю, раніше аналітичний відділ ГІ "Права справа" попереджав, що Україна стоїть перед загрозою насичення внутрішнього ринку контрафактними алкогольними, тютюновими виробами та лікарськими препаратами виробництва самопроголошених "республік» "ЛНР" та "ДНР".

Гострий дефіцит готівки лідери «республік» вирішили компенсувати за рахунок продажу на території України контрафактної продукції власного «виробництва». Для цього з території України, через прозорий кордон та блокпости ЗСУ, масово завозився спирт, пляшки, етикетки і пробки. В «ЛНР» хотіли виробляти в основному фальсифіковану горілку марок Medoff і Nemiroff, основним ринком збуту якого повинна була стати Україна. Окрім виробництва контрафактних горілчаних виробів уряд самопроголошеної «ЛНР» планував постачати на територію України контрафакні ліки, виробництва луганського фармацевтичного заводу «Фармація». Про це красномовно свідчили упаковки лікарських препаратів, надруковані українською мовою. У виробництві контрафактного алкоголю та ліків бойовики використовують спирт низької якості. «Куратором» трафіків постачання контрабандного спирту в Луганськ став голова «Ради міністрів» «ЛНР» Геннадій Ципкалов.

Так, 15 січня 2015 року в Луганськ була завезена велика партія контрабандного спирту для виготовлення лікеро-горілчаної продукції на заводі "Луга Нова", проте, директор заводу Леонід Держак відмовився використовувати завезений спирт у виробництві через дуже низьку якість. 16 січня цей спирт завезли на Луганську фармацевтичну фабрику "Фармація" для виготовлення лікарських засобів. Здійснити цю операцію з виготовлення ліків на основі спирту, від якого відмовилася "Луга Нова", Ципкалову допомогла "міністр охорони здоров’я" Лариса Айрапетян. До речі, у виступі перед журналістами наприкінці червня Айрапетян підтвердила інформацію ГІ "Права Справа" про контрабандний спирт, заявивши: "Зі спиртом нам у даний момент допомагає податкова, бо за останній тиждень вони вилучили п'ять тонн спирту".

За словами "міністра", вилучений податківцями спирт використовується для роботи фармацевтичної фабрики "Фармація". "Для того, щоб місяць працювати фабриці, нам необхідно близько двох тонн спирту", — зазначила Айрапетян. Про якість спирту, і чи дійсно цей спирт медичний, "міністр" не повідомила.

Вона також додала, що "в "ЛНР" відновила роботу фармацевтична фабрика "Фармація", яка випускатиме як седативні, так і амбулаторні препарати вартістю не більше 40 гривень".

З популістських міркувань такий "хід конем" досить вдалий, особливо в умовах зубожіння луганчан. Наваритися Плотницький та компанія збиралися на продажу ліків на території України. До речі, як би там не розповідав про блокаду окупованих територій голова Луганської військово-цивільної адміністрації області Москаль, через зону розмежування вільно курсують різноманітні товари, і це незаперечний факт.

Але, після публікацій в ЗМІ і виступів на телебаченні по проблемі потенційної загрози для економіки України неконтрольованого потоку контрафактної продукції "виробництва" самопроголошених "республік", Президент України Петро Порошенко доручив підготувати законопроект про знищення контрафактних алкоголю і ліків, вилучених у зоні АТО . Крім того, на нараді по боротьбі з корупцією та контрабандою на лінії зіткнення за участі представників силових відомств, представників Донецької, Луганської областей та волонтерів Порошенко зазначив, що надзвичайне завдання — закрити контрабандні потоки.

"Лінія дотику створює велику небезпеку для стабільності країни, ситуація на ній сьогодні дозволяє фінансувати сепаратизм, тероризм, фінансувати бандитів і окупантів з окупованої території і істотно послаблювати безпеку держави", — підкреслив він.

У відповідь на це, у якості "відплатної" акції, "Радмін "ЛНР" заборонив ввезення на тимчасово окуповані території Луганської області лікарських засобів і виробів медичного призначення з території України. Шляхом внесення змін до тимчасових правил ввезення та обігу лікарських засобів та виробів медичного призначення, затверджених "постановою" "Ради міністрів "ЛНР" від 13 січня 2015 №02-04 / 07/15 було заборонено ввезення лікарських засобів і виробів медичного призначення з території України, як шляхом укладення прямих договорів (контрактів) з українськими постачальниками, так і через постачальників, зареєстрованих на території так званої "Донецької Народної Республіки".

Плотницький "попав" на кругленьку суму грошей, яку він вклав у "віджате" луганське підприємство. Тож тепер мешканці окупованих територій залишаться без потрібних їм ліків – російські дорожчі, і не завжди відповідної якості, а те, що вироблятиме "Фармація", навряд чи покращуватиме здоров'я хворих людей.

Автор: Дмитро Снєгирьов

По материалам: 24tv.ua
Добавлено: 13-07-2015, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх