Специальное заявление «Народного фронта»: попытки отправить Яценюка в отставку – это ползучий госпереворот (ЗАЯВЛЕНИЕ)

Фракция «Народного фронта в парламенте сегодня обнародовала заявление, в котором назвала попытки дискредитации премьер-министра Яценюка и его правительством признаками ползучего государственного переворота, который готовят антиукраинские силы.

Заявление озвучит лидер фракции Максим Бурбак.

«Главком» публикует полный текст заявления:

Заява фракції «Народний фронт»

Сьогодні ми бачимо численні спроби розхитати ситуацію в Україні, добитися відставки уряду, дочасних парламентських, а потім і президентських виборів.

Кінцева мета - влаштувати повзучий державний переворот, реванш «янучарів» і зміну курсу України з проєвропейського на пропутінський.

Це - план антиукраїнських сил. Вони влаштували масовану інформаційну атаку проти Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, Президента Петра Порошенка та їхніх команд. Ці потуги фінансуються олігархами, у тому числі російськими. А напідтанцьовках у них, на жаль, деякі депутати з коаліції.

Уряд на чолі з Арсенієм Яценюком працює у найскладніших умовах за всі роки незалежності. Це перший уряд, який здолав монополію Росії на поставки енергоресурсів, приборкав багатомільярдні апетити олігархів, максимально наблизив наших громадян до безвізового режиму з країнами ЄС. При цьому забезпечується армія, виплачуються всі соціальні виплати і знаходяться ресурси для їхнього поступового збільшення.

Арсеній Яценюк - єдиний з прем’єрів свідомо пожертвував своїм рейтингом і йшов на непопулярні кроки. Його роботу високо оцінили міжнародні фінансові інституції, наші європейські та американські партнери. Україна змогла уникнути банкрутства і вистояти у вкрай важкій ситуації агресії з боку Росії.

На засіданні фракції «Народний Фронт» одноголосно підтримав на посаді Прем’єр-міністра України лише Арсенія Яценюка!

Ми не підтримаємо жодної іншої кандидатури.

Прем’єр-міністр поважає демократію. Україна – це парламентсько-президентська республіка. Тому якщо парламент готовий розглядати питання недовіри Уряду – це його конституційні повноваження. Президент також має право внести резолюцію недовіри. Прем’єр прийме будь-яке рішення парламенту.

Але в той же час під Коаліційною Угодою стоять підписи усіх членів коаліції. Меморандум про співпрацю з МВФ підписали Президент, Прем’єр-міністр, який представляє коаліційний уряд, якого створила Коаліція у Верховній Раді. Впровадження жорстких реформ - це наша спільна відповідальність.

Шановні колеги по коаліції!

Прем’єр-міністр ще 2 місяці тому звертався до вас із пропозицією запропонувати свої кандидатури від кожної фракції для переформатування та посилення Кабміну. Але жодних пропозицій не було. Тому « Народн ий фронт» ще раз пропонує фракціям парламентської коаліції запропонувати свої кандидатури.

Ми пропонуємо зібрати у Президента Раду коаліції

за участю Прем’єр-міністра та Голови Верховної Ради, і відверто обговорити перезавантаження уряду та план дій коаліції на найближчий час.

У Президента, Прем’єра, Голови Верховної Ради та коаліції має бути спільне бачення щодо актуальних змін – зокрема, у галузях освіти, охорони здоров’я, податкової реформи. Також маємо узгодити кроки для продовження фінансової допомоги з боку МВФ – без цього Україна не виживе.
Добавлено: 24-11-2015, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх