У Бердянській затоці вшанували пам'ять загиблих моряків

В Бердянській затоці в  День пам'яті і примирення представники запорізької обласної та бердянської влади вшанували пам'ять загиблих моряків. Разом з Маріупольським загоном морської охорони вийшов на катері "Арабат" (проект "Гриф") вони вийшли в море, щоб спустити на воду квіти і вшанувати пам'ять морського десанту, який загинув у вересні 1943 року.

У заході взяли участь голова Запорізької облдержаміністарції Олександр Старух та його заступники Злата Некрасова  та Зінаїда Бойко, очільник Бердянської райдміністрації Олексій Бакай та міський голова Бердянська Валерій Баранов.

Під час візиту у Бердянськ  Олександр Старух та його заступники поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим викладачам та студентам Бердянського державного педагогічного університету та до пам'ятника морякам Азовської військової флотилії.

 

- Зрозуміло, що таке свято складним і суперечливим стало, коли на нашу державу напали представники країни, які називали себе братами завжди, - зауважив очільник ЗОДА.

Він нагадав, що свого часу Німеччина сама була «окупована антилюдською ідеологією».

-  І тепер онуки один проти одного в окопах. Не ми цю війну починали. Цю війну, нажаль, почали ті, хто з нашими дідами боронили нашу країну від нацизму. Сьогодні ми всі розуміємо, що покладатися потрібно виключно на свої сили, розбудовуючи власну армію, власний військово-морський флот і створюючи умови для життя в країні для всіх громадян, - наголосив голова Запорізької облдержадміністрації.

- В мене два діди не вернулись з війни. І у мене ставлення: війна – це абсолютне зло.  Не може бути переможців. Страждає, в перше чергу,  цивільне населення, руйнуються життя. На війні будувати політику – абсолютно неправильно. Але людська істота, її природа так влаштована. З чим  я ніколи не погоджусь, ця наша природа. Я вважаю, що всі проблеми, якщо ми вважаємо, що ми вищі істоти, ніж тварини, то потрібно їх вирішувати цивілізованим шляхом. Але історія нам говорить, якщо країна не була готова, її громадяни не були мотивовані захищати, то  ці країни зникали. Ми – не така країна, - переконаний Олександр Старух.

Добавлено: 9-05-2021, 08:29
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх