У Запоріжжі підняли олімпійський прапор

У Запоріжжі сьогодні, 23 липня, відбулась урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України з нагоди відкриття ХХХІІ Олімпійських ігор в Токіо. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Старух, голова обласної ради Олена Жук, представники міської влади, тренери, спортсмени, активна молодь.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Сьогодні у Токіо стартують 32 Олімпійські ігри, вони триватимуть до 8 серпня. Україну представляють 158 спортсменів, які змагатимуться у 25 видах спорту. З них 8 спортсменів із Запорізької області. Це  Анастасія Бризгина (легка атлетика), Катерина Климюк (легка атлетика), Віктория Кесарь (стрибки у воду), Олег Сербін (стрибки у воду), Сергій Шевцов (плавання), Сергій Фролов (плавання), Парвіз Насібов (боротьба греко-римська) та Микита Барабанов (легка атлетика).

-  Запорізька область відома не тільки як край металургів та автобудівників, а відома  і своїми спортсменами, які прославляють Запорізький край багато років. Впевнений, що на цих Олімпійських іграх нам поталанить, та запорізькі спортсмени повернуться додому з нагородами. Ми спілкувалися з нашими спортсменами та запевнили, що для нас вони вже переможці, якщо потрапили на змагання світового рівня. Ми всі разом будемо вболівати за наших! Слава Україні, Слава запорізькому спорту!, - привітав учасників заходу Олександр Старух.

Право підняття прапору отримали олімпійські чемпіони Олександр Резанов та Ольга Стражева.

Також з нагоди Дня тренера голова облдержадміністрації вручив грамоти тренерам Євгену Брехову та Любові Букіній.

Спортивна молодь на площі ОДА підготувала яскравий флешмоб.

- Ми підтримуємо наших спортсменів, надаємо їм всі умови, надихаємо на перемогу! Цього року розвиток спорту, зокрема, є пріоритетним. У Запорізькій області триває реконструкція стадіонів, спортивних шкіл, будівництво майданчиків та спортивних площадок. Протягом року буде відновлена школа вищої спортивної майстерності. Обласна влада робить все, аби наші спортсмени мали змогу тренуватися та готуватися до змагань вдома, - відзначив Олександр Старух.
Добавлено: 23-07-2021, 11:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх