У Нідерландах вводять комендантську годину вперше з часів Другої світової війни

Виняток буде зроблено для екстрених служб і служб доставки, а також для громадян, що прямують на роботу або з роботи.

Парламент Нідерландів схвалив введення комендантської години

Парламент Нідерландів більшістю голосів проголосував за пропозицію тимчасового уряду ввести на території держави комендантську годину на тлі пандемії коронавируса. Про це в четвер, 21 січня, повідомляється на сайті законодавчого органу.

Міра вступає в силу з суботи, 23 січня. Комендантська година діятиме з 21.00 до 04.30 за місцевим часом. У цей період людям буде дозволено пересуватися по вулицях тільки у виняткових випадках.

"Громадянам, що прямують на роботу або з роботи, необхідно буде мати при собі спеціальний дозвіл, підписаний роботодавцем. Буде дозволено вигул собак, але тільки одним членом сім'ї. Вночі зможуть продовжити свою роботу екстрений служби з доставки додому продуктів і готових страв ", - йдеться в повідомленні.

Для порушників карантинних заходів передбачено штраф у розмірі 95 євро.

Перший випадок інфікування в Нідерландах був зафіксований 27 лютого минулого року. За даними Національного інституту охорони здоров'я і навколишнього середовища, до теперішнього часу коронавірусів в країні заразилися більш 932 тис. Чоловік. Понад 13,3 тис. Інфікованих померли.

Для запобігання поширенню захворювання з середини грудня 2020 року в країні був введений практично тотальний карантин, в рамках якого закриті всі магазини, які не продають продукти і товари першої необхідності, а також тренажерні зали і культурно-розважальні установи.

За останні тижні число щодня виявлених випадків зараження інфекцією і летальних випадків скоротилася, проте влада вважали за необхідне ввести додаткові заходи, щоб запобігти поширенню більш заразних штамів коронавируса, виявлених вже більш ніж в 60 країнах, в тому числі в Нідерландах.

Нагадаємо, в Нідерландах в продажу масово стала з'являтися уніформи різних служб доставки, які, за словами продавців, допоможуть уникнути дотримання комендантської години.

За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 22-01-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх