Аслунд про публічні образи з боку прессекретарки Зеленського

Економіст, співробітник Атлантичної ради, колишній член Наглядової ради “Укрзалізниці” Андерс Аслунд прокоментував публічні образи з боку прессекретарки президента України Юлії Мендель.

Свою думку щодо цього гучного скандалу він прокоментував у ефірі телеканалу “Прямий“.

“Ви прекрасно розумієте, це не дуже серйозно виглядає. Ми взагалі не маємо жодних зв’язків з нею. Я її не бачив і не знаю”, – заявив він

Експерт пояснив, чому він пішов зі свої посади з Наглядової ради “Укрзалізниці”.

“І хотів би пояснити. Я був в наглядовій раді “Укрзалізниці” (з червня 2018 року Андерс Аслунд був незалежним членом наглядової ради “Укрзалізниці”, звідки звільнився 25 вересня 2020 року – ред.) майже 2,5 роки. Але протягом останнього пів року нічого не платили, взагалі не платили за нашу роботу. І це досить багато роботи в наглядовій раді великого державного підприємства. І тоді я звільнився.

Це я пішов (з Наглядової ради “Укрзалізниці” – ред.) через те, що український парламент і президент вважали, що не треба платити людям, які сидять в наглядових радах, що, звичайно, політика щодо боротьби з корупцією… І, врешті-решт, це прем’єр-міністр Денис Шмигаль це питання вирішив. Але це він зробив після того, що я зробив досить багато галасу, коли я пішов. Тому що корпоративне управління на державних підприємствах не дуже добре працює…” – розповів Аслунд.

За його словами, він не очікує на вибачення з боку прессекретарки президента України Юлії Мендель, оскільки вона не є професіоналом.

“Я нічого не чекаю від неї. Я її не знаю. Ця молода дівчина. Вона отримала високу посаду. І, виявляється, що не дуже добре знає, як робити таку роботу”, – підкреслив Аслунд.

Нагадаємо, у Андерс Аслунд у коментарі до статті прессекретарки Володимира Зеленського про те, що президент готовий кинути виклик будь-якому олігархові, запитав у Мендель, чому український президент жодного разу критично не висловився про Коломойського.

Натомість Мендель заявила, що Аслунд, очевидно, пише це під впливом “старих наративів дезінформації”,а не спирається на актуальну інформацію, а також тому, що його “звільнили”.

Раніше Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти Ігоря Коломойського та його оточення через його зв’язки з корупцією.

Крім того, експосол США в Україні заявив, що Байден готовий підштовхувати Україну до реформ, навіть у жорсткій формі.

Сергій Фурса заявив, що США чітко вказують Зеленському на необхідність боротьби з корупцією.
Добавлено: 9-03-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх