Як Європа відреагувала на слова Байдена про Путіна

І назвала президента РФ відповідальним задії російської влади. В Єврокомісії Росію назвали учасником конфліктів у сусідніх з ЄС країнах

У Європейській комісії заявили, що Володимир Путін як президент РФ несе відповідальність за політику та дії російської влади. Про це на брифінгу в Брюсселі заявила речниця Єврокомісії Набіла Массралі, передає "Європейська правда".

"На жаль, є довгий список успішних і невдалих замахів, здійснених щодо критиків та незалежних осіб у Росії, включно з політиками і журналістами. Багато з цих справ не були розслідувані, залишаються невирішеними, а винуватці не притягнуті до відповідальності", – сказала вона.

Набіла Массралі нагадала, що у справі замаху на Олексія Навального та Сергія і Юлію Скрипалів ЄС запровадив санкції проти осіб, які належать до російської військової розвідки чи конкретних інституцій з хімічних досліджень у Росії.

"Російська влада також здійснила незаконні дії в Україні і відіграла чітку роль в інших конфліктах у сусідніх країнах з ЄС та за їхіми межами. Як президент Російської Федерації Володимир Путін у кінцевому підсумку несе відповідальність за політику та дії російської влади", – заявила речниця.

Як повідомлялося раніше, президент США Джо Байден заявив, що вважає президента Росії Володимира Путіна вбивцею. Також він нагадав, що попереджав Путіна про можливу відповідь на втручання в американські вибори.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 19-03-2021, 09:36
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх