Макрон звинуватив Росію в захопленні влади в ЦАР

"Туадера в заручниках у групи" Вагнера ""

Президент Франції Еммануель Макрон звинуватив Росію в захопленні влади в ЦАР за допомогою секретної ПВК "Вагнер".

Лідер Франції Еммануель Макрон вважає, що президент Центральноафриканської республіки (ЦАР) Фостен-Арканжи Туадера знаходиться під повним контролем Москви. Таку заяву він зробив в інтерв'ю французькому виданню Le Journal du Dimanche.

За словами Макрона, РФ захопила владу в ЦАР за допомогою своєї секретної приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер". "Туадера знаходиться в заручниках у групи Вагнера", - заявив французький президент.

Він уточнив, що вся політична система в африканській країні сьогодні повністю підпорядкована Москві. Більш того, за словами Макрона, завдяки такому стану речей РФ має доступ до видобутку копалин в ЦАР, що приносить їй значний дохід.

Президент вважає, що Москва змогла зміцнитися в республіці, "граючи" на антифранцузьких настроях. Варто відзначити, що ПВК "Вагнер" пов'язують з російським мільярдером Євгеном Пригожиним з близького оточення президента Росії. Його навіть називають "кухарем Путіна".

Про зв'язок ПВК з олігархом, серед інших, говорив відкрито офіцер ФСБ РФ Ігор Стрєлков, який за завданням Кремля анексував Крим і розпалював війну на Донбасі. Про російських найманців в оточенні Туадера ЗМІ було відомо. Неодноразово глава ЦАР потрапляв на фото в оточенні білошкірих "охоронців".

Москва офіційно визнає присутність в ЦАР всього 535 "інструкторів", які нібито навчають війська Туадери. З них 300 були перекинуті на тлі повстання в ЦАР, що спалахнула в грудні 2020 року.

У травні 2021-го Кремль повідомив ООН про намір відправити в африканську республіку ще 600 "інструкторів".

Раніше Діалог.UA повідомляв, що російський блогер Ель Мюрид розповів, за що воює "Вагнер" в Африці. Він упевнений, що Кремль "ховає" в ЦАР дещо важливе. Ми також писали, що днями в ЦАР підірвалася колона з бійцями ПВК "Вагнер". Джерела повідомили про велику кількість загиблих і поранених російських військових.

За матеріалами: "Диалог.UA"
Добавлено: 3-06-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх