Франція та Німеччина готові розширити "Нормандію"

Будь-які пропозиції щодо розширення нормандського формату переговорів наражаються на відсутність політичної волі РФ, заявив посол Франції в Україні.

Франція та Німеччина відкриті до будь-яких пропозицій щодо розширення нормандського формату, але цьому перешкоджає відсутність політичної волі Росії. Про це заявив посол Франції в Україні Етьєн де Понсен на онлайн-дискусії YES, повідомляє Укрінформ в середу, 28 квітня.

"Я знову і знову чую це питання (про можливість розширення нормандського формату. - Ред.). Анка Фельдгузен (посол Німеччини в Україні. - Ред.) може підтвердити, що ми дуже відкриті для будь-яких пропозицій. Але я мушу зауважити, що проблема "Нормандії" - це проблема не формату, а політичної волі Росії, Москви, і тут ми ставимо великий знак питання", - сказав де Понсен.

За його словами, на цей момент необхідно продемонструвати, що інший формат може бути продуктивнішим.

"Але ми цілком готові посилити зв'язки і з Сполученим Королівством, і з США, і іншими країнами. Наприклад, ми б дуже раділи, якби американська адміністрація призначила нового спеціального представника Держдепартаменту по Україні", - додав посол Франції.

Щодо цього де Понсен висловив думку, що це стало дуже позитивною складовою політики США щодо України.

Домовленості не є ідеальними для України. Про це сказав Кулеба. За його словами, Президент Володимир Зеленський говорить, що коли Росія тільки звинувачує Україну в невиконанні "Мінська", але нічого не робить, щоб почати виконувати його, "ми повинні почати розмову про те, хто дійсно піклується про ці Угоди і хоче, щоб вони стали дорожньою картою для врегулювання".

Міністр підкреслив, що в Мінських угодах є два компоненти - політичні і безпекові питання, і треба починати з останніх: а саме - з припинення вогню.

Нагадаємо, що раніше РФ висунула нову умову на переговорах ТКГ. Кремль виступає за те, щоб на переговорах ТКГ не було вимушених переселенців з Донбасу.

За матеріалами: Корреспондент.net 
Добавлено: 29-04-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх