Меркель та Макрон виступили за збереження "нормандського формату"

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон підтримали збереження "нормандського формату" задля мирного вирішення проблеми Донбасу. На їх думку, наразі це єдиний майданчик, де можна обговорювати зазначене питання.

Як пише DW, Меркель наголосила, що доля "нормандського формату" не має залежати від подій у Білорусі. На її думку, попри те, що ці перемовини присвячені Мінським угодам, для України все має лишитися без змін.

"Я думаю, що "нормандський формат" не залежить від того, що відбувається в Білорусі. Ми засуджуємо найжорсткішим чином те, що Лукашенко робить зі своїм громадянським суспільством та опозицією, це жодним чином не відповідає нашим стандартам", – підкреслила канцлерка ФРН.

Крім того, Меркель переконана у тому, що "нормандський формат" має працювати надалі. Навіть попри те, що прогрес у межах цього переговорного процесу просувається дуже важко.

Зі свого боку Макрон так само вважає, що слід продовжувати пошуки способів врегулювати військовий конфлікт на сході України саме за допомогою "нормандського формату".

"У таких питаннях потрібно дивитися, чи було можливо діяти більш ефективно… Я не бачу більш ефективних способів роботи з українського питання, ніж "нормандський формат", у межах якого в останні місяці досягнуто прогресу", – сказав лідер Франції.

Водночас він наголосив, що для подальшої роботи в цьому форматі "потрібні рішучість та систематична робота".

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент України Володимир Зеленський запропонував розробити в нашій державі новий, більш широкий варіант переговорів щодо російської агресії. На його думку, він повинен передбачати вирішення питань, пов'язаних із окупованим Донбасом, Кримом та будівництвом РФ газогону "Північний потік – 2".

За матеріалами:OBOZREVATEL
Добавлено: 1-06-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх