Дуда в Румунії закликав "відстоювати Україну" (ВІДЕО)

Він звернув увагу на агресивну поведінку Росії та її повернення до імперської політики.

Президент Польщі Анджей Дуда на зустрічі зі своїм румунським колегою Клаусом Йоганнісом у Бухаресті наголосив, що питання України, її безпеки і шляху до НАТО буде одним із найважливіших на саміті Альянсу у червні.

Про це інформує Польське Радіо.

"Ані Європа, ані світ не можуть відводити очей від цієї частини нашого континенту. Абсолютно всі ми тут мусимо відстоювати Україну, з одного боку, але з іншого боку, ми також повинні стояти на варті нашої безпеки", — заявив очільник Польщі.

Він звернув увагу на агресивну поведінку Росії та її повернення до імперської політики.

Після саміту "Бухарестської дев’ятки" (Східноєвропейські країни-члени НАТО — Ред.) Дуда знову торкнувся теми України.

"Під час саміту B9 у Бухаресті були обговорені основні теми та загрози, що стоять перед майбутнім самітом НАТО: ситуація в Україні у зв'язку з нещодавніми діями на її кордонах з боку Росії, а також окупація Криму, Донецька та Луганська. Були також розмови про ситуацію у Білорусі, Молдові та країнах Балтії, мова йшла і про Калінінградську область", — перелічив глава Польщі теми саміту.

Він наголосив, що двері в Альянс повинні залишатися відкритими.

"Ми, які були за залізною завісою ще кілька десятиліть тому, які із заздрістю дивилися на вільний світ, сьогодні говоримо: двері в Північноатлантичний альянс не можна зачиняти", — сказав Дуда.

Своєю чергою президент Румунії Клаус Йоганніс закликав країни НАТО залишатися пильними через дестабілізаційні дії Росії у регіоні.

До "Бухарестської дев'ятки", окрім Румунії та Польщі, входять Болгарія, Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва і Словаччина. Вперше вони провели такий саміт у 2015 році.

Нагадаємо, що Польща підтримала вступ України 

Польща підтримала вступ України до ЄС та НАТО

до ЄС та НАТО. Відповідну спільну декларацію в понеділок, 3 травня, підписали президент Польщі Анджей Дуда та президент України Володимир Зеленський. 

Відео Новини світу: Україна, Польща та країни Балтії підписали декларацію про співпрацю.


Про що говорили на саміті Бухарестської девятки 


Також повідомлялось, що Президент США Джозеф Байден заявив про намір зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним. а матеріалами: ТСН
Добавлено: 11-05-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх