В Австралії створили ліки від коронавірусу: ефективність терапії становить майже 100% (ВІДЕО)

Терапія лікує коронавірусну хворобу, а не сприяє швидшому одужанню людей.

Австралійські науковці повідомили про успішні випробовування на мишах терапії проти COVID-19, яка зменшує кількість вірусних частинок в організмі на 99,9%. На черзі - випробування на людях.

Як повідомляє пресслужба Університету Гріффіта, препарат розробили спільно з центром дослідження й лікування раку City of Hope.

Дослідники припускають, що препарат можна вводити пацієнтам щодня до п'яти днів, наприклад, хворим в лікарні, або одноразово, якщо хтось тільки-но піддався впливу коронавірусу. Проте конкретних даних про це поки немає.

В університеті акцентують, що терапія лікує  саме коронавірусну хворобу, а не сприяє швидшому одужанню людей. В основі - технологія міРНК, або малих інтерферуючих РНК. міРНК здатні атакувати безпосередньо геном вірусу і знищувати його. Так вірус більше не може розмножуватися в організмі. Препарат, розроблений австралійськими вченими, робить усе це в легенях - найбільш вразливому для коронавірусу органі.

Випробовування на мишах показали, що терапія на основі міРНК зменшувала кількість вірусних частинок в їхньому організмі на 99,9%. Крім того, наночастинки, які застосовуються в терапії, можуть зберігатися до року за температури 4°C і до місяця - за кімнатної температури. Ще одна перевага наночастинок - їхнє виробництво легко масштабувати. Науковці припускають, що відкриття може бути використане для лікування пацієнтів із COVID-19, зокрема й майбутніх його мутацій, бо уражає саме геном вірусу.


Ляшко повідомив орієнтовну дату наступної поставки вакцини Pfizer до України

наступної постачання вакцини Pfizer до України. Загалом за цей тиждень Україна отримає партію в майже 500 тис. доз вакцини Pfizer. 

Нова партія вакцини Pfizer/ BioNTech у межах COVAX, який до 24 травня надасть Україні майже півмільйона доз, надійде до держави після 7 червня.

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 23-05-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх