Подружжя канадців українського походження передало на благодійність понад $8 млн

Канадське подружжя благодійників українського походження Джеймс та Луїза Темертей передали організації “Допоможіть нам допомогти” 10 млн канадських доларів (понад $8 млн)

Луїза та Джеймс Темертей

Про це повідомляє Укрінформ.

“Канадська благодійна організація “Допоможіть нам допомогти” (HUH) рада оголосити, що Фундація Темертея, заснована Джеймсом та Луїзою Темертей, пожертвувала 10 млн дол. на створення фонду”, - заявили в організації.

Зазначається, що фонд буде використано для “надання гуманітарної допомоги, організації ініціатив із боротьби з торгівлею людьми, проведення освітніх проєктів, забезпечення психічної допомоги та проведення семінарів із розвитку особистості переважно для дітей в Україні”.

Заснована у 1997 благодійна фундація Джеймса та Луїзи Темертеїв регулярно надає підтримку освіті, охороні здоров’я та культурі України й Канади. Минулого року фундація зробила найбільшу благодійну пожертву в історії Канади, передавши 250 млн дол. (близько 192 млн дол. США) на розвиток медичного факультету університету Торонто.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

Джеймс (Костянтин) Темертей народився у 1941 році у селі Стила, що на території сучасної Донецької області. У 1949 році його батьки емігрували до Канади. 

За матеріалами: Еспресо
Добавлено: 27-05-2021, 08:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх