В НАТО відповіли на плани Кремля

НАТО підвищив готовність своїх сил на східних рубежах через агресію Росії в Україні і Грузії і готовий до захисту своїх союзників.

У НАТО оцінили плани Кремля щодо посилення військової присутності біля кордонів України і країн Балтії.

"Те, що ми бачимо, - це модель поведінки РФ, в рамках якої Росія в останні роки потужно інвестує в нові військові можливості. Але не тільки це. Росія виявилася готовою застосувати військову силу проти сусідів", - заявив генсек Альянсу

Йенс Столтенберг. Столтенберг уточнив, що посилення присутності військ НАТО в Європі в останні роки стало реакцією альянсу на поведінку Кремля. Москва демонструвала активність в високих широтах Півночі, в Баренцевому, Балтійському, Чорному і Середземному морях, а також на Близькому Сході.

Крок у НАТО не змусив себе довго чекати, проте він дуже не сподобався російській владі. Кремль постійно заперечував з приводу проведення спільних навчань, розуміння, що альянс готовий буде виступити на захист союзників в разі потреби. Однак альянс як і раніше готовий захищати своїх союзників і продовжить свою місію в Європі.

Важливо відзначити, що 31 травня Шойгу заявив, що Росія нібито стривожена можливими загрозами на західних кордонах і прийняла рішення про створення 20 з'єднань і військових частин біля кордонів з Україною і країнами Балтії до кінця 2021 року.

Відомо, що військові отримають більше 2 тисяч одиниць зброї. При цьому в Росії схвалили нову Стратегію нацбезпеки, яка надає Кремлю право почати війну в разі реальної загрози територіальній цілісності і суверенітету РФ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що у НАТО не повинно бути позиції "подивимося" в питанні агресії РФ проти нашої країни.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу ОП, про це глава держави заявив в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Мене запитують, чи не боїмося ми отримати ПДЧ в НАТО чи бути членом Альянсу (а ви знаєте, яке ставлення Росії до цього питання), чи не боюся я, що через це почнеться війна? І те саме питають про трубу. Я просто хочу відповісти, що в нас уже є історична даність. У 2014 році – початок війни. Ми тоді не були в НАТО, у нас були прекрасні відносини з Росією, і ніхто на Донбасі не хотів від’єднуватися від України, нікому нічого не заважало. Тому я згоден, що така ймовірність ескалації є, але мені здається, що це не є для Росії причиною починати чи продовжувати військові дії ", - зазначив Зеленський.

За словами президента, "було б круто мати як партнерів, як співвласників у ГТС України Європу і Сполучені Штати".

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 1-06-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх