У Міноборони Росії нагадали про право застосувати ядерну зброю: що їм не подобається

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу назвав ситуацію в Європі вибухонебезпечною і звинуватив НАТО в бажанні стримувати РФ і Китай. У свою чергу начальник Генерального штабу Збройних Сил Валерій Герасимов нагадав про те, що Москва залишає за собою право застосувати ядерну зброю.

Російські військові (Фото: Міноборони РФ)

Їх заяви прозвучали на Московській конференції з міжнародної безпеки в середу, 23 червня.

Шойгу заявив, що Москву турбують «навчання біля російських кордонів» і положення про розгортання ракет середньої і меншої дальності в Європі.

За його словами, члени НАТО постійно збільшують військові бюджети, а сам альянс стає глобальним військово-політичним союзом для стримування Росії і Китаю.

Водночас Герасимов заявив, що Росія залишає за собою право застосувати ядерну зброю у відповідь на застосування проти неї або її союзників зброї масового ураження або звичайної зброї, коли під загрозу поставлено саме існування держави.

«У цих умовах для Російської Федерації елементом стратегічної стабільності залишається ядерне стримування. За допомогою цього інструменту забезпечувалася безпека протягом останніх десятиліть, часом в жорстких кризових ситуаціях», - сказав начальник Генштабу ВС РФ.

За матеріалами: НВ
Добавлено: 23-06-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх