США підтверджують гіпотезу про витік COVID-19 з лабораторії Ухань - WSJ (ВІДЕО)

Дослідження було підготовлено ще в травні минулого року.

.

Гіпотеза про витоку коронавируса COVID-19 з Уханський лабораторії може бути правдоподібною.

Про це йдеться в секретному документі нацлабораторіі уряду США, який потрапив в руки видання The Wall Street Journal, розповіли в ТСН.Ранок 8 червня.

Дослідження було підготовлено ще в травні минулого року. Воно спирається на аналізі вірусу, який викликає COVID. Понад тиждень тому американський президент Джо Байден доручив розвідці подвоїти зусилля в розслідуванні реальної причини походження коронавируса. Зараз у експертів дві теорії: або вірус виник природно, або ж це був створений в лабораторії Ухань.

Тим часом, в ВООЗ заявили, що не мають права змушувати Китай або будь-яку іншу країну розкрити більше інформації про походження коронавируса. Тому очікують підтримки інших держав-членів організації. Місцеві дослідники вже відвідували Ухань, щоб з'ясувати походження хвороби. Втім, тоді вони прийшли до висновку, що теорія лабораторного витоку дуже малоймовірна.


Як повідомлялося, раніше The Wall Street Journal з посиланням на звіт американської розвідки писав, що троє вчених Уханьского інституту вірусології в Китаї лікувалися в медустанові в листопаді 2019 року, за місяць до початку пандемії COVID-19. Відзначається, що симптоми дослідників, які працювали в лабораторії з вивчення коронавірусів і інших патогенів, нагадували як COVID-19, так і ГРВІ. У виданні вважають, що ці дані можуть свідчити на користь гіпотези про витік SARS-CoV-2 з китайської лабораторії

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 8-06-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх