Опозіційного поета Бикова отруїли ті самі агенти ФСБ, що і Навального - BELLINGCAT

Замах на життя письменника було вчинено у квітні 2019 року. The Insider і Bellingcat вважають, що російський письменник Дмитро Биков став ще однією жертвою отруєння "Новачком". У РФ вимагають пояснень від ФСБ і Кремля.

Російського поета Дмитра Бикова, який не приховував своїх опозиційних до режиму Путіна поглядів, отруїли ті самі співробітники ФСБ, які брали участь у замаху на вбивство Олексія Навального. Операції передувало тривале стеження, адже співробітники Федеральної служби безпеки Росії літали слідом за Биковим протягом року. Про це повідомляє The Insider та Bellingcat.

20 травня 2018 року Биков вилетів з Москви в Уфу, через певний час у нього почалося неконтрольоване блювання, і він втратив свідомість відразу після приземлення літака. Поет залишався в комі п’ять днів.

Його підключили до апарату ШВЛ і симптоматично лікували за допомогою антибіотиків широкої дії проти невідомого джерела "бактеріального отруєння".

Після наполегливого втручання колег Биков був доставлений у Московський неврологічний інститут, де 20 квітня 2019 року опритомнів. Протягом наступного тижня його стан покращився, і 26 квітня він був виписаний. Лікарі не змогли дати однозначного діагнозу, проте сходяться на тому, що ніякі природні причини не могли б викликати подібну ситуацію.


Відзначається, що отрута могла бути завдана на футболку Бикова. В Уфі письменникові стало жарко і він її зняв, що, по всій видимості, врятувало йому життя. 

ЗМІ РФ тоді активно поширювали версії про інсульт і діабеті. Вийшовши з коми, російський письменник відкрито заявив, що був отруєний. Однак тоді його слова мало хто сприйняв серйозно.

Як повідомлялось, спецслужби трьох західних країн встановили причетність ФСБ РФ до отруєння Навального.

За матеріалами: 5.UA, Діалог.ua
Добавлено: 10-06-2021, 09:12
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх