У Кремлі заявили про готовність Путіна зустрітися із Зеленським

Але поки конкретних кроків немає.

У Кремлі заявили про готовність Путіна зустрітися із Зеленським 

У Кремлі підтвердили готовність зустрічі російського президента Владіміра Путіна з президентом України Володимиром Зеленським, але заявляють, що підготовки до її організації поки не ведеться, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Раніше президент Путін вже констатував свою готовність до зустрічі з президентом Зеленським. Він про це говорив сам. Упевнений, що в цьому плані нічого не змінилося. Але поки, як ми знаємо, ніяких конкретних кроків в бік організації цієї зустрічі зроблено не було", - заявив в четвер прессекретар президента РФ Дмітрій Пєсков, відповідаючи на питання, чи змінилося що-небудь в плані можливої зустрічі президентів Росії і України після минулого напередодні російсько-американського саміту в Женеві.

Також Пєсков зазначив, що відновлення російсько-американських консультацій щодо врегулювання ситуації на Донбасі не скасовує "нормандський формат" переговорів і мінські домовленості.

"Говорячи про формат Росія-США по Донбасу, ви, напевно, мали на увазі механізм консультацій, який здійснювався по лінії Сурков-Волкер. На вчорашньому саміті йшлося про те, що в цілому подібна практика обміну інформацією в дуже складному процесі, скоріше, позитивна і, скоріше, заслуговує на увагу", - сказав він.

Прессекретар президента РФ розповів, що в зв'язку з цим в ході переговорів в Женеві говорилося про те, щоб такий процес консультацій відновити при обопільній готовності, але це не повинно скасовувати нормандський формат переговорів.

"Але це жодним чином не йде в підміну, на додаток або вдосконалення нормандського формату. Нормандський формат самодостатній, робота в ньому повинна тривати, і наріжним каменем нормандського формату є мінські домовленості", - заявив Пєсков.

Читайте також: Путін готовий обговорити з Зеленським Крим, названа умова

Нагадаємо, що 20 квітня, Зеленський у відеозверненні привселюдно запропонував Путіну зустрітися у Донецькій або Луганській областях. 22 квітня президент Росії Владімір Путін заявив про те, що готовий зустрітися українським колегою Володимиром Зеленським у Москві, але тільки для обговорення російсько-українських відносин.

Путін запропонував Зеленському для обговорення ситуації на сході України спочатку зустрітися з ватажками "Л-ДНР". Прямі переговори з контрольованими Росією терористами і визнання їх суб'єктності категорично неприйнятно для України.

Володимир Зеленський вважає, що можливість його зустрічі з президентом Росії Владіміром Путіним "занадто зволікає" саме російська сторона.

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 18-06-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх