Безос відправиться в туристичний космічний політ: як йдуть останні приготування (ВІДЕО)

Крім Джеффа Безоса і його брата Марка, в польоті візьмуть участь 18-річний студент-фізик Олівер Демен і 82-річна льотчиця Уоллі Фанк, яка стане найстарішою людиною, коли-небудь побувала в космосі.

Американський мільярдер Джефф Безос і троє його товаришів по команді проходять прискорений курс підготовки до першого туристичного космічного польоту Blue Origin, запланованого на вівторок, 20 липня. Blue Origin New Shepard буде запущений з Техасу, а цей політ ознаменує собою фінальний етап його випробувань.

Про це поінформував Reuters.

Відзначається, що ця місія стане першим в світі безпілотним польотом в космос з екіпажем, який повністю складається з цивільних осіб. На борту New Shepard не буде ні астронавтів, ні спеціально навченого персоналу.

Як повідомляє Blue Origin, програма підготовки, яку зараз проходять перші пасажири New Shepard, включає брифінги з безпеки, моделювання космічного польоту, огляду космічного корабля, а також інструктаж з переміщення в його кабіні в умовах невагомості.

Очікується, що Blue Origin виведе свій літальний апарат на висоту 100 км, що трохи більше, ніж 86 км, яких досяг корабель Virgin Galactic. SpaceX Ілона Маска, і обіцяє піднятися ще вище у вересні. На перший місяць осені компанія запланувала запуск повністю цивільного екіпажу в багатоденний орбітальний політ на борту корабля Crew Dragon.

Напруга в гонці космічних компаній демонструє заяву Blue Origin, згідно з яким висота в 86 км над Землею космосом не є, оскільки не дотягує до позначки в 100 км, званої лінією Кармана. Саме ця висота встановлена ​​міжнародним органом з астронавтики як умовна межа між атмосферою Землі та космосом. Однак, NASA і ВВС США вважають астронавтом будь-якого, хто подолав висоту в 80 км.

Нагадаємо, що корабель Blue Origin повинен стартувати через дев'ять днів після того, як компанія Virgin Galactic Річарда Бренсона успішно виконала суборбітальний політ. У місії брав участь і сам Бренсон.

Після цього з'явилося 6 сотень заявок від охочих злітати на екскурсію в космос.


За матеріалами: ТСН
Добавлено: 20-07-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх